Je gekozen filters:
Wis alle filters
banner verdiepingssessie

Uitwisselen BgZ / patiëntsamenvatting met XDS

Noord-Nederland wisselt al jaren radiologiebeelden en -verslagen uit via het regionale platform XDS NN. Nu delen het Martini Ziekenhuis en het UMCG ook de patiëntsamenvatting via XDS - en daar is iedereen blij mee. Vooral medewerkers van de medische administratie en secretariaten zijn heel enthousiast. Ook de arts én de patiënt zijn gebaat bij deze snelle, veilige gegevensuitwisseling.
PROGRAMMA & SPREKERS:

 

  • Gerard van Kernebeek, ambassadeur Digitale uitwisseling 
  • Maarten de Ruiter, ambassadeur Digitale uitwisseling 
  • Annet Dijkstra, manager poliklinieken Oncologie Comprehensive Cancer Center UMCG
  • Meindert Meijer, beleidsadviseur Informatievoorziening Martini Ziekenhuis
  • Laurens de Groot, themamanager Digitale uitwisseling (voorzitter)

17.00 uur

Ziekenhuizen in de regio Noordoost-Nederland wisselen, naast radiologiebeelden en -verslagen, nu ook de patiëntsamenvatting uit via het platform XDS NN. Wat zijn hun ervaringen en wat kunnen andere regio’s daarvan leren? Daar gaan we deze Verdiepingssessie op in. Gerard van Kernebeek en Maarten de Ruiter vertellen over hun ervaringen met het Citrienfondsproject Uitwisselen van de BgZ/patiëntsamenvatting met XDS. Ze plaatsen hun verhaal in een landelijke context door ook in te gaan op hoe ziekenhuizen in andere regio’s deze patiëntinformatie aan elkaar beschikbaar stellen. 

17.30 uur

Neem na het plenaire gedeelte deel aan één van de twee interactieve keuzesessies van elk dertig minuten. Let op, deze sessies bestaan niet uit presentaties, maar vormen een open en dynamisch gesprek met de presentatoren en deelnemers. 

  1. De technische kant van de uitwisseling. Hoe stel je de patiëntsamenvatting beschikbaar aan andere ziekenhuizen? Waar moet je rekening mee houden bij de implementatie? Moet het met XDS of kun je ook een andere infrastructuur gebruiken voor de uitwisseling van de patiëntsamenvatting? Meindert Meijer en Gerard van Kernebeek weten wat werkt en wijzen je op valkuilen. 
  2. Wat betekent dit voor de mensen op de werkvloer? Medewerkers van medische administraties en secretariaten zijn heel enthousiast over het uitwisselen van de patiëntsamenvatting. Hoe zorg je ervoor dat deze nieuwe werkwijze onderdeel wordt van het werkproces? En hoe krijg je iedereen mee? Annet Dijkstra en Maarten de Ruiter vertellen over hoe zij dit aanpakten en beantwoorden graag je vragen.