Je gekozen filters:
Wis alle filters
banner verdiepingssessie

Terugkijken: Het Groeimodel Gegevensset, een handig stappenplan!

Wanneer is een gegevensset klaar om landelijk geïmplementeerd te worden? Themamanager Eefje van Kessel belicht de stand van zaken en blikt vooruit: hoe gaan we verder na Citrien? Lonneke Vermeulen (IKNL) en Michael van der Zel vertellen over het Groeimodel Gegevensset en geven tips hoe je ermee aan de slag kunt. Projectleider Floor van Nuenen vertelt hoe het groeimodel haar heeft geholpen bij de totstandkoming van de Gegevensset Passende Zorg.

Heb je de Verdiepingssessie gemist of wil je 'm nog eens terugkijken, bekijk bovenstaande video. De presentatie download je hier

Meer informatie en vragen stellen aan de sprekers kan via Kennisplatform Digitale uitwisseling in de zorg. 

 

Dinsdag 9 mei 2023 - 17.00 tot 18.00 uur 

Sprekers:

 • Eefje van Kessel, themamanager Gegevenssets oncologie (voorzitter)
 • Lana Aziz, redactiecommissie Gegevenssets oncologie
 • Michael van der Zel, redactiecommissie Gegevenssets oncologie  
 • Lonneke Vermeulen, redactiecommissie Gegevenssets oncologie                
 • Floor van Nuenen, projectleider Gegevensset Passende Zorg

 

Programma (17.00 uur)

Wanneer is een gegevensset klaar om landelijk geïmplementeerd te worden? Themamanager Eefje van Kessel belicht de stand van zaken en blikt vooruit: hoe gaan we verder na Citrien? Lonneke Vermeulen (IKNL) en Michael van der Zel vertellen over het Groeimodel Gegevensset en geven tips hoe je ermee aan de slag kunt. Projectleider Floor van Nuenen vertelt hoe het groeimodel haar heeft geholpen bij de totstandkoming van de Gegevensset Passende Zorg.
 

17.30 uur
Neem na het plenaire gedeelte deel aan één van de drie interactieve keuzesessies van elk dertig minuten. Let op, deze keuzesessies zijn bedoeld om met elkaar door te praten over het onderwerp. We hopen op je actieve aanwezigheid; vragen en opmerkingen zijn zeer welkom.

    

 1. Hoe leg je een Gegevensset langs de meetlat? Het Groeimodel ondersteunt zorgverleners, klinisch informatici,  analisten en projectleiders bij het ontwikkelen van gegevenssets om alle aspecten van hun sets te behandelen volgens het lagenmodel van Nictiz. Praktische sessie waarin Lonneke en Michael met je doorpraten over verschillende onderdelen en stappen van het Groeimodel.  
     
 2. Hoe pas je het Groeimodel Gegevensset toe? Floor laat zien hoe het model haar geholpen heeft bij de ontwikkeling van de Gegevensset Passende Zorg. Als iedereen zo veel mogelijk volgens het Groeimodel werkt, helpt dat ook om tot meer uniformering van gegevenssets te komen en de kwaliteit zo goed mogelijk te borgen.        
   
 3. Governance en beheer. Je wilt er uiteindelijk naartoe dat de governance en het beheer van een gegevensset landelijk zijn geregeld conform NEN7522, de norm waar informatiestandaarden aan moeten voldoen. Via het Groeimodel word je daar stap voor stap naartoe geleid. In gesprek met Eefje en Lana over dit belangrijke sluitstuk van het werken met uniforme gegevenssets.

   

Kennisplatform Digitale uitwisseling in de zorg  
Kennis ophalen en/of meepraten over dit onderwerp kan op het Kennisplatform Digitale uitwisseling in de zorg.