Je gekozen filters:
Wis alle filters
banner verdiepingssessie

Samen Beslissen voor een passend behandelplan

Parallel aan de landelijke campagne Samen Beslissen, gaat deze Verdiepingssessie over het belang van noodzakelijke informatie voor een passend behandelplan.
Sprekers en programma

 

  • Fabrizia Ketelaars, themamanager Passend behandelplan
  • Floor van Nuenen, projectleider Passend behandelplan
  • Carolien Burghout, verpleegkundig specialist hematologie en junior onderzoeker in Jeroen Bosch Ziekenhuis (JBZ)
  • Ella Visserman, belangenbehartiger Samen Beslissen bij Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties (NFK)
  • Haske van Veenendaal, expert Samen Beslissen
  • Camilla Basart, projectleider Passend behandelplan
Programma

17.00 uur

Parallel aan de landelijke campagne Samen Beslissen, gaat deze Verdiepingssessie over het belang van noodzakelijke informatie voor een passend behandelplan. Themamanager Fabrizia vertelt wat de ervaringen tot nu toe zijn met de implementatie van het model Passend behandelplan. De sprekers belichten vervolgens hoe het model gezamenlijke besluitvorming kan faciliteren. Carolien vertelt over de inzet van een proactief zorgplan in het JBZ: wat is een proactief zorgplan, wie kan erin werken en wat is de status met betrekking tot gegevensuitwisseling met een instelling buiten het ziekenhuis? Ella belicht vervolgens het perspectief van de patiënten. Welke handvatten en middelen zijn er om de patiënt daadwerkelijk te laten vertellen wat voor hem of haar van belang is?

17.30 uur

Neem na het plenaire gedeelte deel aan één van de drie interactieve keuzesessies van elk dertig minuten. Let op, deze sessies bestaan niet uit presentaties, maar vormen een open en dynamisch gesprek met de presentatoren en deelnemers.  

  1. De mogelijkheden vanuit het epd. Ziekenhuizen met een hix-epd/Chipsoft met standaard content kunnen werken met een proactief zorgplan. Dit helpt de informatie op tafel te krijgen. Carolien Burghout, verpleegkundig specialist en junior onderzoeker in Jeroen Bosch Ziekenhuis vertelt over haar ervaringen, samen met projectleider Floor van Nuenen.
  2. Tips en trics voor het gesprek in de spreekkamer. Hoe haal je relevante informatie voor gezamenlijke besluitvorming op en maak je die beschikbaar in de spreekkamer? Haske van Veenendaal en Ella Visserman weten wat werkt en wijzen je op veel voorkomende valkuilen.
  3. Communicatiemiddelen voor melanoompatiënten. Projectleider Camilla Basart over hoe zij bij Oncomid patiënt en zorgprofessional meenemen in de totstandkoming van een passend behandelplan. Met aandacht voor een animatie en praatplaat die makkelijk aan te passen zijn voor een ander netwerk en vrij ter beschikking staan.
PRESENTATIES EN TERUGKIJKEN!

Ben je niet in de gelegenheid geweest om deel te nemen aan de Verdiepingssessie, dan kun je de presentaties terug lezen en kijken.