Je gekozen filters:
Wis alle filters
banner verdiepingssessie

Netwerkcasemanagement

Een belangrijk speerpunt voor Regionale oncologienetwerken én hoog op de agenda van V&VN Oncologie: Netwerkcasemanagement. In deze Verdiepingssessie inspireren en motiveren we je om met dit onderwerp aan de slag te gaan.
Programma & sprekers:

 

 • Tapasya Vreeken, projectleider Regionaal oncologienetwerk West / Netwerkcasemanagement en werkgroeplid Passend behandelplan
 • Babette Kuiper, arts-onderzoeker AmsterdamUMC en projectleider
 • Marisa Geukes, verpleegkundig specialist Jeroen Bosch Ziekenhuis en werkgroeplid Passend behandelplan  
 • Ilona van der Loos, oncologieverpleegkundige thuiszorgorganisatie Vivent
 • Floor van Nuenen, werkgroeplid Passend behandelplan
 • Vera Hanewinkel, projectleider INFUZE
 • Fabrizia Ketelaars, themamanager Passend behandelplan (voorzitter)  

17.00 uur

Casemanagement in een regionaal oncologienetwerk is van groot belang. Allereerst voor de patiënt, zodat die steeds een duidelijk aanspreekpunt heeft en de zorg in het netwerk als een samenhangend geheel ervaart. Netwerkcasemanagement is tegelijkertijd essentieel voor goede informatieuitwisseling tussen de verschillende partners in het netwerk. Het is een belangrijk speerpunt van ons programma én het staat hoog op de agenda van V&VN Oncologie. Hoe werkt netwerkcasemanagement in de praktijk? Projectleider Tapasya Vreeken schetst de waarde van netwerkcasemanagement in relatie tot ons model Passend behandelplan en neemt ons mee in haar praktische opzet van netwerkcasemanagement voor verbinding van eerste, tweede en derde lijn in West-Nederland. We maken ook kort kennis met voorbeelden uit de regio’s Noordoost-Nederland, Noord-Holland/Flevoland en Zuidoost-Nederland.

17.30 uur

Neem na het plenaire gedeelte deel aan één van de drie interactieve keuzesessies van elk dertig minuten. Let op, deze sessie bestaan niet uit presentaties, maar vormen een open en dynamisch gesprek met de presentatoren en deelnemers.

 1. Netwerkcasemanagement als middel om de samenwerking tussen ziekenhuizen te verbeteren (West-NL en Noord-Holland/Flevoland.) Met Tapasya Vreeken en Babette Kuiper.
   
 2. De rol van netwerkcasemanagement in samenwerking met thuiszorg. Wat levert dit voor meerwaarde op voor de eerste- en tweede lijn? (Zuidoost-Nederland) Met Marisa Geukes en Ilona van der Loos.
 3. De rol van netwerkcasemanagement en de eerste lijn. Welke rol kan een huisarts spelen? (Noordoost-Nederland) Met Floor van Nuenen en Vera Hanewinkel.
PRESENTATIES EN TERUGKIJKEN! 

Ben je niet in de gelegenheid geweest om deel te nemen aan de Verdiepingssessie, dan kun je de presentaties terug lezen en kijken.

Video

Wil je alvast meer weten over Netwerkcasemanagement, bekijk dan onze mini-docu met in de hoofdrollen Tapasya, Ilona, Marisa en Babette. De video duurt drie minuten en legt uit waarom wij als programma inzetten op Netwerkcasemanagement.