Je gekozen filters:
Wis alle filters
banner verdiepingssessie

Mdo-portalen

Oncologienetwerken bespreken een deel van hun patiënten in een regionaal mdo. Een digitaal mdo-portaal ondersteunt dit ingewikkelde proces. Hoe kies je het juiste portaal voor jouw netwerk? Welke ervaringen zijn er tot nu toe opgedaan? En wat is het belang van gegevenssets voor gestandaardiseerde gegevensuitwisseling in een mdo?
Sprekers en programma

 

Sprekers:

  • Laurens de Groot, themamanager Digitale uitwisseling
  • Eefje van Kessel, themamanager Gegevenssets oncologie
  • Peter-Paul Willemse, oncologisch-uroloog (UMC Utrecht)
  • Maarten de Ruiter, ambassadeur Digitale uitwisseling regio Noordoost-Nederland
  • Igor Schoonbrood, ambassadeur Digitale uitwisseling regio Zuidoost-Nederland
  • Jolanda van Blaaderen, ambassadeur Digitale uitwisseling regio Midden-Nederland
  • Gilbert Bod, ICT-manager (UMC Utrecht)
  • Martijn van Oijen, linking pin regio Noord-Holland/Flevoland (Amsterdam UMC)

 

Programma:

17.00 uur
We beginnen met een algemene inleiding over mdo-portalen: wat verstaan we daar precies onder? Je hoort welke ervaringen we opdoen in onze pilots met mdo-portalen in verschillende regio’s. En we gaan in op het grote belang van gestandaardiseerde gegevenssets voor de aanmelding van patiënten voor het mdo. Een medisch specialist uit het UMC Utrecht vertelt uit eigen ervaring hoe een goedwerkend mdo-portaal de kwaliteit van het mdo en daarmee de patiëntenzorg in het netwerk versterkt.

17.30 uur
Deelnemers gaan in gesprek met de sprekers en met elkaar in twee interactieve keuzesessies. Neem deel aan één van beide keuzesessies van elk dertig minuten.

 

Twee keuzesessies:

  1. Mdo-portalen: hoe maak je een keus? Er zijn allerlei portalen op de markt. Welke afwegingen zijn van belang bij de keus voor een mdo-portaal? Welke rol speelt de manier waarop het oncologienetwerk in de regio georganiseerd is daarbij? Met Maarten de Ruiter, Igor Schoonbrood, Jolanda van Blaaderen en Martijn van Oijen.
  2. Het belang van standaardiseren. Een mdo-portaal is stap één – daarna volgt onmiddellijk de vraag welke gegevens je als netwerk gaat uitwisselen via het portaal. Welke stappen doorloop je om te komen tot een gestandaardiseerde gegevensset voor gegevensuitwisseling in een mdo? Met Eefje van Kessel en Gilbert Bod.

 

PRESENTATIES EN TERUGKIJKEN!

Ben je niet in de gelegenheid geweest om deel te nemen aan de Verdiepingssessie, dan kun je de presentaties terug lezen en kijken.

Marktverkenning mdo-portalen

De Marktverkenning mdo-portalen staat op ons Kennisplatform digitaleuitwisseling.nl. Heb je aanvullingen, opmerkingen of suggesties voor verbetering bij de Marktverkenning? Die zijn van harte welkom! Je kunt ze direct op het Kennisplatform achterlaten.