Je gekozen filters:
Wis alle filters

Ambassadeurs Digitale uitwisseling

Veel zorgaanbieders zijn bezig met digitale uitwisseling. De ICT-medewerkers die daarmee belast zijn, zullen regelmatig met vragen zitten. Hoe kan ik als ziekenhuis het beste aansluiten bij een regionaal initiatief? Waar moet ik rekening mee houden gezien alle landelijke ontwikkelingen? Is het nog zinvol om nu te investeren in bepaalde uitwisselsoftware of kan ik beter wachten?
Onze ambassadeurs zijn experts op het gebied van digitale uitwisseling. Zij bieden ondersteuning bij dit soort vragen. Zij werken in de regio en zijn op de hoogte van regionale ontwikkelingen en afspraken en ook van landelijke ontwikkelingen.
Wil uw instelling aansluiten bij een regionaal netwerk of de digitale uitwisseling in een bestaand netwerk verbeteren? Wij helpen graag! Neem contact op met de ambassadeur in uw regio. U vindt ze hieronder.

Laurens de Groot
REGIO OOST-NEDERLAND

Laurens de Groot is klinisch informaticus en werkt als programmamanager Transmuraal in het Radboudumc. Hij landelijk themamanager Digitale uitwisseling van het programma Regionale Oncologienetwerken.

Als voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Klinische Informatica is hij daarnaast een van de ambassadeurs van het vakgebied klinische informatica. Laurens is afgestudeerd aan de Radboud Universiteit Nijmegen en Technische Universiteit Eindhoven en inmiddels meer dan tien jaar werkzaam in de zorg. De realisatie van een regionaal XDS-netwerk is een van de mooie resultaten die hij heeft mogen vormgeven.

Laurens heeft veel kennis en ervaring op het gebied van standaardisatie, interoperabiliteit en imaging en de praktische toepassing hiervan. Hij heeft ook zitting in de adviesraad en het programmateam van het programma Twiin.

 

Gerard van Kernebeek- UMCG

Gerard van Kernebeek
gerard.van.kernebeek@umcg.nl

REGIO NOORD-NEDERLAND

In Noord-Nederland zijn twee ambassadeurs beschikbaar: Gerard van Kernebeek en Maarten de Ruiter.

Gerard van Kernebeek is projectleider Transmuraal en ruim 18 jaar werkzaam in het UMCG. In de regio Noord-Nederland levert Gerard een belangrijke bijdrage aan het digitaal uitwisselen van medische informatie tussen zorginstellingen.
Gerard is verantwoordelijk voor de inrichting van alle transmurale processen bij de implementatie van het Epic EPD in het UMCG. Hij maakt namens het UMCG deel uit van de regionale stuurgroep XDS en de regionale beleids- en privacycommissie XDS.

Maarten de Ruiter_mei2021

Maarten de Ruiter 
m.de.ruiter01@umcg.nl

 

Maarten de Ruiter is betrokken bij meerdere projecten op het gebied van digitale gegevensuitwisseling binnen Naar regionale oncologienetwerken.
De afgelopen jaren was hij onder meer betrokken bij het inrichten van het Zorgverlener portaal OZG–UMCG (XDS Meddex) en workflow-ondersteuning ten behoeve van verwijzingen (XDW project Forcare).
Hij is als stafadviseur van het UMCG Comprehensive Cancer Center nauw betrokken bij een aantal tumorwerkgroepen, waardoor er een sterke verbinding is met de eindgebruikers. Maarten maakt eveneens namens het UMCG deel uit van de regionale beleids- en privacy commissie XDS.

REGIO FLEVOLAND EN NOORD-HOLLAND

Informatiearchitect Ellen Maij begon haar carrière een kwart eeuw geleden op de afdeling Klinische informatiekunde van het toenmalige AMC. Na omzwervingen via het UMCU en het LUMC is ze alweer geruime tijd ‘terug op het nest’; eerst in het VUmc en nu in Amsterdam UMC.

Momenteel is Ellen werkzaam bij het Epd voor Amsterdam UMC (EvA) Servicecentrum. Haar lange staat van dienst, uitgebreide netwerk en haar aandachtsgebied transmurale communicatie komen haar goed van pas als ambassadeur Digitale uitwisseling. Het ambassadeursoverleg beschouwt ze als een plek om te leren en nieuwe verbindingen te leggen. Ellen is ook lid van het Architectuurteam zibs van Nictiz en de klankbordgroep architectuur van Twinn.

Jolanda van Blaaderen

Jolanda van Blaaderen
j.vanblaaderen@umcutrecht.nl

REGIO MIDDEN-NEDERLAND

Jolanda van Blaaderen is product owner Connected Care bij het UMCU waar ze al ruim 18 jaar werkzaam is. Ze stond aan de wieg van grote IT-vernieuwingen in de zorg, zoals het patiëntenportaal dat het UMCU als een van de eerste ziekenhuizen in gebruik nam.

Binnen het programma Naar regionale oncologienetwerken is ze onder meer betrokken bij de ontwikkeling van het mdo-portaal bij uro-oncologie. Kennis delen is Jolanda met de paplepel ingegoten. Als ambassadeur Digitale uitwisseling ligt daar ook haar focus: ervaringen uitwisselen, van elkaar leren en krachten bundelen. Om zo een stap verder te komen in de digitale gegevensuitwisseling en een steentje bij te kunnen dragen aan de verbetering van de patiëntenzorg.

REGIO ZUIDWEST-NEDERLAND

Erik Zwarter is informatiemanager eHealth, transmurale zorg en AIDC en ruim 15 jaar werkzaam bij het Erasmus MC. In de regio Zuidwest-Nederland levert Erik een belangrijke bijdrage in het digitaal uitwisselen van medische informatie tussen zorginstellingen ten behoeve van de regionale oncologienetwerken EMBRAZE en CONCORD. Hij is een dag per week coördinator/programmamanager voor de implementatie van XDS in de EMBRAZE regio.

Erik kent als geen ander de uitdagingen van digitale uitwisseling door zijn werk in een complex speelveld van 17 ziekenhuizen in de regio. Hij heeft daarnaast meegewerkt aan meerdere innovatieve ontwikkelingen zoals automatische identificatie en barcodering voor de patiëntveiligheid en de eHealth portfolio, waaronder patiëntenportaal, app-ontwikkeling en invoering van zorginformatiebouwstenen.

Igor Schoonbrood

Igor Schoonbrood
igor.schoonbrood@mumc.nl

REGIO ZUIDOOST-NEDERLAND

Klinisch informaticus en enterprise architect Igor Schoonbrood (MUMC+) beweegt zich op het snijvlak van business en ict. Als bruggenbouwer zorgt hij voor de verbinding tussen de verschillende lagen binnen de organisatie: van de zorgverlener op de werkvloer tot de ict-afdeling en het bestuur. Daarbij kijkt hij ook over de muren van het ziekenhuis heen en is hij veelvuldig in gesprek met leveranciers en andere zorginstellingen in de regio.

Een van zijn prioriteiten voor de komende tijd is om XDS goed van de grond te krijgen. Ook werkt hij mee aan het mdo-portaal voor colorectale levermetastasen. Zijn ambassadeurschap Digitale uitwisseling, met name de informatie-uitwisseling met de andere ambassadeurs, beschouwt Igor als een waardevolle aanvulling op zijn functie.