Je gekozen filters:
Wis alle filters

Waardegedreven zorg – ovariumcarcinoom

De proeftuin Waardegedreven zorg in netwerken – ovariumcarcinoom richtte zich op het meten van kwaliteit en kosten van de zorg voor patiënten met ovariumcarcinoom in het Regionaal Oncologienetwerk West.

Het Regionaal Oncologienetwerk West kent een regionaal zorgpad voor onder meer patiënten met ovariumcarcinoom. Dit zorgpad is vormgegeven door de verpleegkundig specialisten van de betrokken ziekenhuizen. Het netwerk wil het zorgpad verder verbeteren vanuit de gedachte van Value Based Health Care door te sturen op een optimale balans van gezondheidsresultaten voor patiënten in relatie tot de middelen (euro’s en menskracht) die daarvoor nodig zijn. 

De deelnemende ziekenhuizen zijn:

  • Samen+: Groene Hart Ziekenhuis – Gouda en Alrijne – Leiderdorp/Leiden/Alphen aan den Rijn
  • Reinier de Graaf – Delft en omgeving
  • Haaglanden Medisch Centrum – Den Haag en omgeving
  • HagaZiekenhuis - Den Haag
  • Leids Universitair Medisch Centrum - Leiden

Voor dit meetmodel is gebruik gemaakt van bestaande registraties van IKNL en DHD. Gegevens uit deze beide bronnen over een beperkt aantal jaren zijn gekoppeld en worden geanalyseerd om de relatie tussen kwaliteit en daarvoor benodigde middelen te analyseren en de ontwikkeling door de jaren heen te kunnen duiden.

Inmiddels zijn ook waardevolle lessen geleerd over de koppeling van gegevens van IKNL en DHD en het oplossen van technische, juridische en andersoortige kwesties die daarbij komen kijken. 

Contactpersonen
Natascha Walpot