Je gekozen filters:
Wis alle filters

Inzet regionaal casemanagement

Dit project is afgerond.

Dit vervolgproject zal gebruik maken van het te ontwikkelen model voor regionaal casemanagement. Het model helpt om de informatieoverdracht tussen zorginstellingen te optimaliseren en stimuleert oncologienetwerken om casemanagement in te stellen voor alle patiënten met kanker.

De regio Noord-Holland/Flevoland is een grote regio met dertien ziekenhuisorganisaties. Een diverse mix van academische centra zoals het Amsterdam UMC en AvL, grote perifere ziekenhuizen zoals de Noordwest Ziekenhuisgroep, OLVG en Spaarne Gasthuis maar ook kleinere perifere ziekenhuizen zoals het Rode Kruis Ziekenhuis en Ziekenhuis Amstelland. Een regio waar de fusie van twee grote academische centra zorgt voor veel veranderingen. Bij uitstek het moment om iedereen met elkaar in de regio te verbinden.

Regionaal zorgpad 
Colorectaal carcinoom is een van de meest voorkomende gastro-intestinale tumorgroepen. De wens van een regionaal zorgpad voor het colorectaal carcinoom is een langer bestaande wens. In dit regionaal zorgpad worden op maat gemaakte afspraken vastgelegd tussen de verschillende ziekenhuizen. De uitvoerende kracht achter een dergelijk zorgpad zijn de casemanagers. Het doel van dit project is het verbinden van de casemanager in deze grote regio met als doel de patiënt en de oncologische zorg centraal te stellen en te optimaliseren. 
Doelen van het netwerk zijn een warme overdracht tussen casemanagers naast de medische overdracht, korte lijnen tussen de casemanagers, uniforme informatie voor iedereen in de regio, onderwijs en onderzoek. Met behulp van dit netwerk kan veel bereikt worden voor trefzekere zorg voor iedere patiënt met een colorectaal carcinoom. Projecten zoals prehabiliatie en functionele klachten na colorectale chirurgie kunnen regionaal ontwikkeld en geïmplementeerd worden. 
Met een online vergadering is in april 2021 een start gemaakt met dit project. In deze vergaderingen zijn wensen en doelen met elkaar besproken. De wens voor een netwerk en het belang van korte lijnen is naar elkaar uitgesproken en projectgroepen voor bijvoorbeeld prehabilitatie, overdracht en onderwijs zijn opgezet. 

Deelnemende ziekenhuizen 
- AmsterdamUMC (locatie VU & AMC)
- Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis
- BovenIJ Ziekenhuis 
- Dijklander Ziekenhuis (Hoorn & Purmerend)
- Flevolandziekenhuis 
- Noordwest Ziekenhuisgroep (Alkmaar & Den Helder)
- OVLG (Oost & West)
- Rode Kruis Ziekenhuis Beverwijk
- St. Jansdal 
- Spaarne Gasthuis (Haarlem & Hoofddorp)
- Tergooi Ziekenhuis
- Zaans Medisch Centrum 
- Ziekenhuis Amstelland 

 

Meer informatie
Eindrapportage project inzet regionaal casemanagement
Contactpersonen