Je gekozen filters:
Wis alle filters

INFUZE - Informatieuitwisseling ziekenhuis-eerste lijn

Huisartsen beschikken niet altijd over de medische informatie uit het ziekenhuis die ze nodig hebben om een goed gesprek te kunnen voeren met hun patiënt met kanker. Bijvoorbeeld: is er nog genezing mogelijk, welke behandelopties zijn er, wat zijn de voor- en nadelen van de verschillende opties?

In dit project in Noord-Nederland wordt de huisarts door het ziekenhuis voorzien van relevante informatie over het behandeldoel en de verschillende behandelopties met hun voors en tegens. Deze informatie stelt de huisarts in staat om een zinvol gesprek met de patiënt te hebben over wat voor hem of haar de best passende behandeling is. In dit project wordt samengewerkt met verschillende huisartsen.

Lessons Learned
INFUZE leerpunten en rapportage - april 2021

INFUZE is het project waarin de informatie-uitwisseling van ziekenhuis naar huisarts is geoptimaliseerd door het aanpassen van de brieven van specialist naar huisarts. In de brief is informatie toegevoegd over behandelopties, overwegingen en behandeldoel. Het project is uitgevoerd in drie pilots bij oncologische patiënten.

Lees hier de rapportage en leerpunten die onlangs zijn opgeleverd

Klik op de INFUZE pdf hieronder voor de volledige projectomschrijving

Ook is inmiddels de tweede editie van de speciale Newsflash rondom dit project verschenen 

Meer informatie
INFUZE.pdf (634.39 KB)
Contactpersonen
Vera
Vera Hanewinkel