Je gekozen filters:
Wis alle filters

Gegevensset Passende Zorg

De nieuwe Gegevensset Passende Zorg heeft alles te maken met het model Passend behandelplan. De volledig uit zorginformatiebouwstenen bestaande set is in het UMCG ontwikkeld om informatie over de algemene gezondheidssituatie en de doelen en voorkeuren van een patiënt te kunnen vastleggen.

Meer weten? 
Op donderdag 14 april organiseerden we een Verdiepingssessie over dit onderwerp. Terugkijken kan via deze link. 

Projectleider Floor van Nuenen belicht de aanleiding en totstandkoming van de nieuwe gegevensset. Ze laat zien hoe de set is opgebouwd en geeft tips hoe andere ziekenhuizen ermee aan de slag kunnen. Internist ouderengeneeskunde Suzanne Festen vertelt hoe deze informatie helpt bij meer weloverwogen behandelbesluitvorming. Na het plenaire gedeelte kun je kiezen uit deelname aan een van de drie deelsessies: 

1.    Hoe zet je de Gegevensset Passende Zorg in? Praktische sessie met ervaringen van Hanneke van der Wal-Huisman en Yvonne Koops. Door deze informatie systematisch uit te vragen, kunnen verpleegkundigen hun inschatting van een patiënt objectiever en beter beargumenteerd overdragen aan hun collega’s en/of in het mdo. Hoe vraag je de gegevens uit en hoe presenteer je de informatie aan je collega’s en/of in het mdo? Kortom: hoe zorg je dat deze meer verpleegkundige informatie meeweegt in de medische behandelbesluitvorming?

2.    Wat heb je als medisch specialist aan de set? Suzanne Festen laat zien hoe deze informatie besproken kan worden en kan helpen bij weloverwogen behandelbesluitvorming in het mdo en in de spreekkamer. Deze sessie biedt de mogelijkheid hierover in gesprek te gaan.

3.    Hoe krijgen we de set gestructureerd in het epd? De set is er, maar vastlegging in het epd gebeurt op dit moment grotendeels in de vorm van notities en dus niet als gestructureerde, eenduidige registratie. Maar: er zijn kansen en hoopvolle ontwikkelingen. Floor van Nuenen en Peer Goudswaard – de opsteller van de set – weten hier alles van.  

Contactpersonen
Peer Goudswaard
Peer Goudswaard
Floor van Nuenen
Floor van Nuenen