Je gekozen filters:
Wis alle filters

Regelgeving

Dit project is afgerond.

Regelgeving kan belemmerend werken voor de samenwerking in regionale oncologienetwerken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan regels van de Nederlandse Zorgautoriteit en Zorgverzekeraars Nederland. Nadat eerder al de belangrijkste hinderpalen in kaart waren gebracht en oplossingsrichtingen waren geformuleerd, is in dit vervolgproject deze informatie actief uitgedragen naar alle regio's.

We hebben in samenwerking met het project Financiering een overzicht van relevante regelgeving en best practices opgesteld, zodat bestaande en startende oncologienetwerken hier snel en makkelijk gebruik van kunnen maken. Ze kunnen deze generieke informatie bovendien inzetten om aan te dringen op de nodige aanpassingen in hun regio. De informatie is actief uitgedragen naar oncologienetwerken in alle regio's van Nederland.

Download hieronder ons rapport over organisatie en financiering van oncologienetwerken.
 

Afgerond: Rem op ontwikkeling oncologienetwerken

In dit project is in kaart gebracht welke regelgeving relevant is voor oncologienetwerken en welke belemmeringen daarmee samenhangen. Met de betreffende regelgevers is besproken hoe de regels kunnen worden aangepast.

Meer informatie
Download hier de projectaanvraag 2018
Contactpersonen
Petra van der Raad
071-526 1056