Je gekozen filters:
Wis alle filters

Oncologienetwerk Zuidoost-Nederland – OncoZON

OncoZON is het oncologienetwerk van negen ziekenhuizen en één radiotherapeutisch instituut in de regio Zuidoost-Nederland. Een professioneel netwerk van instellingen die de handen ineen hebben geslagen om in deze regio de best mogelijke zorg op het gebied van kanker te bieden. Uniek is dat alle instellingen contractueel hebben vastgelegd dezelfde procedures en werkwijzen te volgen. Zo weet de patiënt dat hij exact dezelfde topzorg krijgt in iedere instelling van het netwerk. OncoZON werkt in verschillende Citrienfonds-projecten aan verdere ontwikkeling van het netwerk.

Bekijk hier de presentatie die OncoZON-bestuurder Liesbeth Boersma hield op de Citrien Meet&Greet in januari 2019

Ga naar de website van OncoZON.

Afgerond: elektronische gegevensuitwisseling OncoZon

In dit project is een implementatieplan voor het XDS-netwerk in de regio Zuidoost-Nederland opgesteld. Doel: goed kunnen uitwisselen van patiëntgegevens en beelden in het regionale oncologienetwerk. Belangrijk daarbij was het verbinden van twee bestaande netwerken.

Projectleider: Fred Körver
Informatiemanager, Maastro Clinic

 

Afgerond: registratie aan de bron OncoZON

In dit project is een implementatieplan opgesteld voor de wijze van registreren van patiëntgegevens in het oncologienetwerk. Ook is een minimale set gegevens vastgesteld ten behoeve van het multidisciplinair overleg. Er zijn formats gemaakt voor colorectale kanker en longkanker.

De uniforme registratie vormt de basis voor vergelijking van uitkomsten, waarmee de kwaliteit kan worden verbeterd.

Projectleider: Pedro Janssen
stafadviseur oncologie, VieCuri

Afgerond: echelonnering MDO's colorectale tumoren OncoZon

In de regio Zuid Oost wordt alle oncologische zorg aangeboden, van hoogvolume en laag-complexe tumoren tot laagvolume en hoog-complexe zorg. Slechts voor een aantal uiterst zeldzame tumoren worden patiënten buiten de regio behandeld.
In dit project is een model voor echelonering bij colorectale tumoren ontwikkeld. Er zijn verschillende niveaus van MDO gedefinieerd, onderverdeeld in laag-complex lokaal, complex regionaal en hoog-complex /second opinion. Met behulp van echelonnering hoeven niet alle experts aanwezig te zijn bij alle MDO’s en wordt er efficiënt en effectief gewerkt.

Projectleider: ir. Hanneke Pullens
Catharina ziekenhuis

Meer informatie
Contactpersonen
Fabrizia Ketelaars
Fabrizia Ketelaars
043-3874931