Je gekozen filters:
Wis alle filters

Proeftuin Gegevensset glioom

In deze Proeftuin is gewerkt aan een standaard gegevensset voor patiënten met een glioom. Arts-onderzoeker en projectleider Merijn de Swart werkt hiervoor samen met Diana Jellema - Geschiere (applicatiespecialist Zorgevaluatie, EVA service centrum), Eefje van Kessel (themamanager Gegevenssets oncologie), Nona Schmidt (coördinator Waardegedreven Zorg), Maaike Schuur (neuroloog) en Philip de Witt Hamer (neurochirurg). 

 

Doelstellingen binnen het project waren:

  1. Landelijk uniformeren verslaglegging en basisregistratie aan de bron;
  2. Ontdubbelen bestaande registraties;
  3. Optimalisatie kwaliteit basisdossier;
  4. Verbetering van zorg door kwaliteitsthema’s.

Binnen het project is er een gegevensset Glioom ontwikkeld gebaseerd op de Dutch Brain Tumor Registry (DBTR), Quality Registry for Neurosurgery (QRNS) en Waardegedreven Zorg Glioom. Vervolgens is discrete vastlegging van de variabelen in deze set geïmplementeerd in de EPIC omgeving, het epd waarmee in het Amsterdam UMC wordt gewerkt. Dit is gerealiseerd door hetzij registratie op bestaande plekken te integreren in het werkproces, hetzij door de bouw van nieuwe discrete velden in mdo-formulieren, observatielijsten en stadiëringsformulieren.

Tevens is gewerkt aan de integratie van de gegevensset in het gehele zorgpad, een directe aanlevering aan de QRNS en inzichten in zorguitkomsten met behulp van een dashboard. Meer informatie hierover volgt z.s.m. 

 

Gegevensset Glioom (2022)
Rapport Gegevensset Proeftuin Glioom juni 2023
Analysebestand Kwaliteitsregistratie proeftuin Glioom juni 2023
Evaluatie en oplevering Proeftuin Glioom juni 2023
Projectvoorstel Proeftuin Glioom
Contactpersonen
Merijn de Swart
Merijn de Swart