Je gekozen filters:
Wis alle filters

Basisset ovariumcarcinoom

Dit project is afgerond.

We analyseerden de werkprocessen rond de behandeling van ovariumcarcinoom en stelden op basis daarvan een set minimaal noodzakelijke patiëntgegevens op. Het EPD is ingericht op deze basisset voor ovariumcarcinoom en ook voor de gelijkvormige zorgpaden voor cervix-, uterus- en vulvacarcinoom. Betrokken zorgverleners zijn geïnstrueerd en gefaciliteerd bij het vastleggen.

De basisset ovariumcarcinoom is geïmplementeerd in het regionale oncologienetwerk Oost-Nederland rond het Radboudumc. Dit gebeurde ook voor cervix-, uterus- en vulvacarcinoom; deze zorgpaden bleken dusdanig gelijkvormig te zijn dat de basisset zonder aanpassing gebruikt kon worden.

Het gaat bij deze basisset om gegevens die nodig zijn voor het behandeltraject en voor kwaliteitsmonitoring, onder meer binnen de landelijke benchmark binnen de Dutch Gynaecological Oncology Audit. De basisset en de bijbehorende elementen van het EPD kunnen door andere ziekenhuizen worden overgenomen.

Het project had naast de medisch-inhoudelijke component veel aandacht voor de regionale en landelijke ICT-infrastructuur die nodig is voor de digitale uitwisseling van de basisset.

Alle nodige rapportages, analyses en handleidingen zijn beschikbaar voor andere netwerken en ziekenhuizen. Neem hiervoor contact op met de projectleider, Carla Smits.

Meer informatie
Download hier de projectaanvraag 2018
Contactpersonen