Je gekozen filters:
Wis alle filters

Mdo- en verwijsportaal uro-oncologie

Het multidisciplinair overleg (mdo) is het hart van de samenwerking in een oncologienetwerk. Drie regio’s, Noordoost-Nederland, Zuidoost-Nederland en Midden-Nederland, startten concreet met de zoektocht naar een voor die regio passend mdo-portaal. Dat leverde veel inzichten op in de verschillen tussen leveranciers maar ook in de diverse afwegingen die in elke regio spelen. In dit project in Midden-Nederland werd gewerkt aan een good practice voor een mdo-portaal voor de bespreking van patiënten met urologische tumoren.

Midden-Nederland voerde een pilot uit met platform Vitaly van leverancier OpenLine/Parsek. Deze pilot maakte deel uit van het programma Data Delen Midden Nederland (DDMN), het initiatief van UMC Utrecht, Meander Medisch Centrum, Diakonessenhuis, St. Antonius Ziekenhuis, Rivierenland Ziekenhuis en Tergooi Medisch Centrum. DDMN richt zich op de digitale ondersteuning van de mdo’s van Oncomid, het oncologienetwerk van Midden-Nederland.

De pilot werd succesvol afgerond: het mdo-platform is geïmplementeerd en in gebruik genomen voor urologische oncologie. Er wordt gefaseerd opgeschaald naar andere oncologische mdo's en er is nog een interessante ontwikkeling: Zorgverzekeraars Nederland/Vecozo omarmt het initiatief van Midden-Nederland en wil het Vitaly-platform middels financiering landelijk beschikbaar stellen.
 

Deelnemende ziekenhuizen: 

  • Meander Medisch Centrum
  • Tergooi Medisch Centrum
  • UMC Utrecht

 

Ook in de regio's Zuidoost-Nederland en Noordoost-Nederland werd gewerkt aan een good practice voor een mdo-portaal.

 

Lees ook onze artikelen over de laatste ontwikkelingen van mdo-portalen in de regio's en over Data Delen Midden Nederland

Contactpersonen
Jolanda van Blaaderen
Jolanda van Blaaderen