Nieuwsbrief | Juli 2022

Gegevenssets oncologie

Gegevensset pancreas voor alle regio’s beschikbaar

De gegevensset pancreas is klaar! Onze proeftuin in de regio Noord-Holland/Flevoland levert een standaard gegevensset op die ten grondslag ligt aan een aantal uniforme standaardverslagen. Dit alles is vrij ter beschikking van andere regio’s, netwerken en ziekenhuizen.

Passend behandelplan

Met PROMs naar passende zorg

Negen ziekenhuizen in de regio Zuidwest-Nederland gebruiken PROMs in de spreekkamer bij het gesprek met patiënten met borstkanker. Femmy Meenhorst stond aan de wieg van dit succesvolle Citrienproject. “De PROMs kunnen helpen om te komen tot een passend nazorgplan en ze maken samen beslissen over nazorg makkelijker.”

Gegevenssets oncologie

Handleiding voor TNM-zib

Zorgprofessionals gebruiken de TNM-classificatie om een goed beeld te krijgen van de tumor en het stadium van de kanker bij een patiënt. Wij ontwikkelden eerder een zorginformatiebouwsteen, zib, om deze informatie gestandaardiseerd te kunnen vastleggen in het elektronisch patiëntendossier (epd). Maar hoe gebruik je die TNM-zib en waar moet je op letten bij de implementatie? Er is nu een handleiding met tips, uitleg en voorbeelden van de toepassing voor twee verschillende patient journeys.

Passend behandelplan

Warme overdracht geeft rust

Als het goed is, merkt de patiënt er niets van dat hij of zij in een netwerk wordt behandeld. Netwerkzorg moet samenhangende, naadloze zorg zijn. Oncologienetwerken zetten daarom in op regionaal casemanagement. Heel concreet, bijvoorbeeld met uniforme patiënteninformatie en met ‘warme overdracht’ van patiënten van het ene naar het andere ziekenhuis. Regionaal Oncologienetwerk West ontwikkelde een good practice.

Digitale uitwisseling

Wat vind jij van digitaleuitwisseling.nl?

Hoe ervaren gebruikers het Kennisplatform digitaleuitwisseling.nl? Wat waarderen ze en wat kan beter? Met de antwoorden op die vragen hopen we nog beter aan te sluiten op de wensen en behoeften van de community.

Oncologienetwerken

Taskforce Oncologie: oncologische zorg = netwerkzorg

Veel partijen dragen bij aan goede oncologische zorg in Nederland. De belangrijkste koepels vormen samen de Taskforce Oncologie, het forum dat zich inzet voor trefzekere oncologische zorg voor iedere patiënt met kanker. De Tasforce ziet oncologienetwerken als dé voorwaarde daarvoor.

Zomergroet

Namens het programmateam van Regionale oncologienetwerken wensen we iedereen een hele mooie zomer en tot in september!

Louwke, Tanja, Theone & Annelies 

Agenda

13 okt 2022

Citrienfonds Impactfestival

Op 13 oktober 2022 organiseert het Citrienfonds een Impactfestival in Amersfoort. Minister Kuipers heeft zijn komst inmiddels bevestigd, heb jij je al aangemeld? Inschrijven kan hier. 

Prodentfabriek Amersfoort

Meer informatie?
© 2022 Regionale Oncologienetwerken
Deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Klik hier om *|EMAIL|* af te melden.