Nieuwsbrief | Juli 2021

Passend behandelplan

Animatie en praatplaat voor patiënten met melanoom

Een filmpje en een praatplaat helpen patiënten met melanoom in de regio Midden-Nederland bij samen beslissen over het behandelplan. De animatie is speciaal gemaakt zodat de patiënt zich goed kan voorbereiden op het gesprek met de behandelend arts. De praatplaat is een hulpmiddel waarmee de arts makkelijker de medische situatie kan uitleggen.

Handreiking Passend behandelplan

Wat zijn de onmisbare elementen van trefzekere oncologische netwerkzorg? Dat is de vraag die wij onszelf stelden in de vorige Citrienperiode - en daaruit is bottom up het model Passend behandelplan ontstaan. Het model vormt nu de leidraad voor de implementatie van het passend behandelplan voor ten minste één tumorsoort in elke regio van Nederland.

Nieuwe vlog over vast aanspreekpunt in de oncologie

Oncologienetwerk Concord (regio Zuidwest-Nederland) maakte recent een vlog over netwerkcasemanagement in de regio. Bekijk de video en laat je inspireren!

Let op: nieuwe diagnose bekend in ander ziekenhuis!

Een melding krijgen als er in een ander ziekenhuis een nieuwe diagnose bekend is over jouw patiënt: daar wordt de dokter blij van, en de zorg beter. Artsen kunnen deze diagnose inzien en ook overnemen in hun eigen epd. Dit kan belangrijke actuele informatie toevoegen waar ze anders niet of pas later over zouden beschikken.

Waardegedreven financiering

Publicatie over kosten in waardegedreven zorg

Waardegedreven zorg gaat over uitkomsten maar óók over kosten – om precies te zijn over een goede balans tussen die twee. Dat kostenaspect, waar wij ons binnen het thema Waardegedreven expliciet op richten, blijft in projecten en initiatieven elders vaak onderbelicht. Voor het Linnéan Initiatief reden om dit onderwerp eens grondig bij de kop te pakken. Met onze hulp.

Digitale uitwisseling

Terugkijken: Verdiepingssessie mdo-portalen

Hoe kies je het juiste mdo-portaal voor jouw netwerk? Welke ervaringen zijn er tot nu toe opgedaan? En wat is het belang van gegevenssets voor gestandaardiseerde gegevensuitwisseling in een mdo? Tijdens onze Verdiepingssessie van 21 juni gingen we hier uitgebreid op in.

Agenda

05 okt 2021

Verdiepingssessie Samen beslissen voor een passend behandelplan

Parallel aan de landelijke campagne Samen Beslissen, gaat deze Verdiepingssessie over het belang van noodzakelijke informatie voor een passend behandelplan. Meer informatie en aanmelden voor deze Verdiepingssessie.

online

30 sep 2021

Linnéan bijeenkomst over kosten als element van waardegedreven zorg

Waardegedreven zorg gaat over uitkomsten maar óók over kosten – om precies te zijn over een goede balans tussen die twee. Dat kostenaspect, waar wij ons binnen het thema Waardegedreven expliciet op richten, blijft in projecten en initiatieven elders vaak onderbelicht. Wij schreven mee aan een publicatie van Linnéan over dit onderwerp.

Op 30 september van 19.00 tot 21.00 uur houdt Linnéan een webcast rond deze publicatie. Aanmelden via de link hieronder.

Online

Meer informatie?
© 2022 Regionale Oncologienetwerken
Deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Klik hier om *|EMAIL|* af te melden.