Nieuwsbrief | Oktober 2020

Oncologienetwerken

‘Implementeren in de zorg is een dynamisch proces’

Goede voorbeelden uit de ene regio implementeren in een andere regio. Zo willen we als programma Naar regionale oncologienetwerken uiteindelijk heel Nederland verder brengen als het gaat om trefzekere zorg voor iedere patiënt met kanker. Maar een good practice ergens anders uitrollen is nog niet zo eenvoudig. Welke uitdagingen komen we tegen? En hoe kijkt een implementatiedeskundige hier tegenaan?

Passend behandelplan

Raak!

Breaking news: KWF Kankerbestrijding heeft een flink bedrag toegekend voor onderzoek naar implementatie van het model Passend behandelplan in oncologienetwerken. Ze gaan onderzoeken wat daar bij komt kijken én wat het oplevert voor de patiënt.

Waardegedreven financiering

De waarde van immunotherapie thuis voor patiënt en ziekenhuis

Is thuistoediening net zo veilig en goed als behandeling in het ziekenhuis? Hoe ervaren patiënten dit? En wat kost thuisbehandeling? Binnen de proeftuin Waardegedreven zorg in netwerken - immunotherapie thuis ontwikkelen we een landelijk inzetbaar model dat de waarde van thuisbehandeling meet ten opzichte van de kosten.

Passend behandelplan

'Passend behandelplan geeft handen en voeten aan Samen beslissen'

De juiste zorg én nazorg voor mensen met kanker op de juiste plaats, op het juiste moment en door de juiste persoon. Daarop mikt het Nationaal Actieplan Kanker & Leven. Het model Passend behandelplan dat is ontwikkeld door het programma Naar regionale oncologienetwerken sluit daar naadloos bij aan.

Digitale uitwisseling

‘Ga het gewoon doen, daar leren we van’

Klinisch informaticus Igor Schoonbrood beweegt zich op het snijvlak van business en ict. Als ‘verbindingsofficier’ in het MUMC+ slaat hij bruggen tussen alle lagen van de organisatie, en ook met partijen buiten de muren van het ziekenhuis. Hij is sinds kort onze ambassadeur Digitale uitwisseling voor de regio Zuidoost-Nederland.

Gegevenssets oncologie

'Registreer alleen gegevens die nodig zijn'

Gespot in het magazine Oncologie Up-to-date: een interessant interview met onderzoeker Gepke Veenstra (UMCG) en onze projectleider Angelique Olde Meierink (proeftuin Gegevensset colorectaal carcinoom ) over hoge registratielast en hoe dat anders kan.

Passend behandelplan

Van droomscenario naar blauwdruk voor andere ziekenhuizen

In een zojuist verschenen artikel in De Verpleegkundig Specialist (september 2020) staat een mooi voorbeeld van casemanagement met meerdere partijen in een regionaal netwerk.

Agenda

22 apr 2021

Citrien Meet & Greet

Landelijke bijeenkomst van het Citrienfonds voor betrokkenen van de Citrienprogramma's. Online bijeenkomst, op uitnodiging.

online

Meer informatie?
© 2022 Regionale Oncologienetwerken
Deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Klik hier om *|EMAIL|* af te melden.