Nieuwsbrief | februari 2020

Passend behandelplan

Patiëntvertegenwoordiging bij thema Passend behandelplan

Ella Visserman, belangenbehartiger Samen Beslissen bij Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties (NFK), maakt sinds kort deel uit van de werkgroep Passend behandelplan. “Een belangrijke stap”, volgens themamanager Fabrizia Ketelaars. “Want in de praktijk wordt wel vaak óver de patiënt gesproken, maar niet zo vaak mét de patiënt.”

Waardegedreven financiering

Rondetafelconferentie Waardegedreven financiering

Financiering van netwerkzorg is een hot topic – en niet alleen in de oncologische zorg. Vrijwel dagelijks verschijnen er opiniestukken over knellende financieringsregels die de broodnodige samenwerking belemmeren. Maar hoe komen we tot concrete oplossingen? Het programma Regionale oncologienetwerken houdt hierover op 12 maart een Rondetafelconferentie. Zorgbestuurders, zorgverzekeraars, patiëntenvertegenwoordigers, beleidsmakers en wetenschappers denken mee.

Gegevenssets oncologie

Stakeholders aan boord bij thema Gegevenssets oncologie

Stakeholders betrekken is een cruciale succesfactor voor implementatie. Het thema Gegevenssets oncologie heeft met de belangrijkste landelijke spelers een denktank gevormd die meedenkt over het ontwikkelen, implementeren, beheren en onderhouden van eenduidige gegevenssets voor verschillende tumorsoorten.

Digitale uitwisseling

Hoofdrol voor ambassadeurs digitale uitwisseling

Zonder digitale uitwisseling geen oncologienetwerken, zo simpel is het. De afgelopen jaren is er vooral gebouwd aan de infrastructuur. De komende jaren mikken we daarom vanuit Regionale oncologienetwerken niet meer op uitbreiding van de techniek, maar richten we ons op breder en effectiever gebruik van de digitale netwerken die er liggen. De ambassadeurs digitale uitwisseling in de regio’s spelen hierbij de hoofdrol.

Passend behandelplan

App regionale zorgpaden voor gastro-enterologische tumoren

Voor zorgverleners in de regio Noord-Holland/Flevoland is een app ontwikkeld met hierin regionale zorgpaden voor de verschillende gastro-enterologische (GE-)tumoren. De app is een initiatief van de GE Netwerkraad Noord-Holland/Flevoland en het programma Naar Regionale Oncologienetwerken. Het eerste zorgpad wat in de app beschikbaar is gemaakt, is die voor pancreastumoren. Het volgende zorgpad (slokdarm-/maagtumoren) is in de maak.

Agenda

20 feb 2020

Landelijke bijeenkomst Oncologienetwerken 20 februari

Linking pins, themamanagers en programmateam komen bijeen om verbindingen te leggen en samen koers uit te zetten. De bijeenkomst vindt plaats van 11.00 tot 16.00 uur. Locatie volgt nog. 

Agenda

27 feb 2020

Regionale netwerkbijeenkomst regio Noord-Holland & Flevoland

Tijdens deze bijeenkomst zullen enkele best practices gepresenteerd worden uit de oncologische netwerkzorg vanuit de eigen regio. Daarnaast is er ruimte voor discussie over de verdere ontwikkeling van het netwerk in onze regio en kan er onder het genot van een hapje en drankje bijgepraat worden met collega’s en andere geïnteresseerden. De bijeenkomst begint om 18.00 uur. 

Aanmelden kan via een e-mail aan c.c.kooter@amsterdamumc.nl

Amsterdam UMC locatie VUmc /Locatie: O|2 Labgebouw, De Boelelaan 1108, 1081 HZ Amsterdam

Meer informatie?
© 2022 Regionale Oncologienetwerken
Deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Klik hier om *|EMAIL|* af te melden.