Nieuwsbrief | Oktober 2021

Passend behandelplan

Casemanagement smeedt de zorg samen

Netwerkcasemanagement is een belangrijk speerpunt voor Regionale oncologienetwerken. Casemanagement is essentieel om te garanderen dat patiënten de zorg als een samenhangend geheel ervaren en dat ze steeds een duidelijk aanspreekpunt hebben. Zéker in een netwerk, als patiënten voor verschillende onderdelen van diagnostiek en behandeling soms in verschillende ziekenhuizen moeten zijn. Afstemming met de eerste lijn hoort daar natuurlijk ook bij.

Digitale uitwisseling

Implementatietoolkit XDS staat op digitaleuitwisseling.nl

Hoe vraag ik om patiënttoestemming voor het delen van zorginformatie? Waar vind ik landelijke afspraken over beeldbeschikbaarheid? Kan ik XDS toepassen voor een multidisciplinair overleg (mdo) of verwijzing? Onze kersverse Implementatietoolkit XDS geeft antwoorden op deze en andere vragen rond digitale gegevensuitwisseling in de zorg.

Passend behandelplan

Vijf vragen aan Marisa Geukes

Marisa Geukes is verpleegkundig specialist GE Oncologie in het Jeroen Bosch Ziekenhuis en ze is actief bij Verpleegkundigen en Verzorgenden Nederland (V&VN). Ze zit ook nog eens in onze werkgroep Passend behandelplan. In dat thema is netwerkcasemanagement een belangrijk speerpunt – lees daarover ook elders in deze nieuwsbrief.

Waardegedreven financiering

Online conferentie Waardegedreven financiering

Op dinsdag 2 november van 17.00 tot 19.00 uur houden wij onze jaarlijkse conferentie over het thema Waardegedreven financiering. Voor iedereen die geïnteresseerd is in adequate financiering van waardegedreven zorg in netwerken!

Agenda

18 nov 2021

Verdiepingssessie Netwerkcasemanagement

Online, van 17 tot 18 uur.

Een belangrijk speerpunt voor Regionale oncologienetwerken én hoog op de agenda van V&VN Oncologie: netwerkcasemanagement. In deze Verdiepingssessie inspireren en motiveren we je om met dit onderwerp aan de slag te gaan.

Klik hier voor meer informatie en aanmelding.

02 nov t/m 04 nov 2021

Zorg & ICT beurs

Drie dagen lang is Zorg & ICT hét podium voor leveranciers die met hun ICT-oplossingen en technologieën willen bijdragen aan een duurzame en toekomstbestendige zorg. Namens de Citrienfondsprogramma's hebben programmaleider Carolien Bouma van Registratie aan de bron en themamanager Eefje van Kessel van Regionale oncologienetwerken een plek op de agenda weten te bemachtigen. Kijk voor meer informatie op onderstaande link. 

Jaarbeurs Utrecht

16 dec 2021

Online congres: Eenduidig zorginformatie registreren voor hergebruik

Eenduidig zorginformatie registreren voor hergebruik: het is een hot item in de zorg. Maar hoe doe je dat, eenduidig registreren? Wat komt er allemaal kijken bij de implementatie? En hoe neem je zorgprofessionals mee in deze cultuurverandering? 

VIPP 5 en Registratie aan de Bron organiseren op donderdag 16 december 2021 een online congres over dit boeiende thema. Met inspirerende ervaringen uit de zorgpraktijk, inhoudelijke verhalen vol tips en handvatten en meer dan genoeg ruimte voor interactie en discussie.  

 
Het congres vindt online plaats op donderdag 16 december van 9.00 tot 15:00 uur. Kijk hier voor informatie over het programma en om je aan te melden. 

Meer informatie?
© 2023 Regionale Oncologienetwerken
Deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Klik hier om *|EMAIL|* af te melden.