Nieuwsbrief | Maart 2023

Waardegedreven financiering

Valse hoop én hoge zorgkosten voorkomen

Drie-en-een-halve ton kost het, in euro’s, per patiënt: de behandeling van lymfklierkanker met CAR-T-cellen. Als het werkt, ben je genezen. Maar dat gebeurt niet altijd. Dus doen dokters er alles aan om vooraf kansrijke patiënten te identificeren en dat lukt steeds beter. Nu nog boter bij de vis voor deze inspanningen.

Passend behandelplan

'Wat vindt iemand echt belangrijk?'

Als zorgprofessionals weten wat iemand echt belangrijk vindt, dan kunnen zij de zorg beter op deze patiënt afstemmen ‘Speelt iemand graag viool, dan moet je hem geen chemo geven waardoor hij de snaren niet meer voelt. Want dan ontneem je hem zijn leven. Dát is wat we bedoelen met gepersonaliseerde zorg.’

Gegevenssets oncologie

Eefje van Kessel: 'Nu komt het aan op implementatie'

Het was een pittige opdracht, maar wel één die goed geslaagd is. Binnen het thema Gegevenssets oncologie is snoeihard gewerkt aan goede, gedegen gegevenssets. “De sets maken de zorg beter, efficiënter en doelmatiger. Nu komt het aan op implementatie.”

Digitale uitwisseling

Digitale uitwisseling: bruggen slaan


‘Je moet soms gewoon dingen gaan doen, wetende dat het nog niet perfect werkt.’ Laurens de Groot is themamanager Digitale uitwisseling in ons programma en teamleider Beeld & Zorg in het Radboudumc. Wat is zijn missie als het gaat om digitale uitwisseling? Wat hebben we bereikt en hoe moet het verder?

Oncologienetwerken

Nieuw oncologienetwerk: OncoNoVo+

En we noemen hem: OncoNoVo+! Het oncologienetwerk van alle dertien ziekenhuizen in de regio Noord-Holland/Flevoland werkt voortaan samen onder deze vlag. De nieuwe naam, mét logo, werd half maart informeel gelanceerd op een levendige netwerkbijeenkomst.

Digitale uitwisseling

Patiënttoestemming: hoe regel je die?

Via de online toestemmingsvoorziening Mitz bepalen alle Nederlanders straks zelf wie hun medische gegevens mogen inzien. Dat scheelt zorgaanbieders een hoop gedoe en geeft patiënten meer eigen regie, is het idee. Wat is jouw mening hierover? Praat met ons mee op Kennisplatform Digitale uitwisseling in de zorg.

Waardegedreven financiering

Online conferentie Waardegedreven financiering terugkijken

Het thema Waardegedreven financiering organiseerde 30 maart jl. een afsluitende online conferentie over hoe het is gesteld met de financiering van zorg in netwerken. Qruxx schreef er een mooi artikel over en je kunt de sessie per presentatie of in z'n geheel nog eens terugkijken.

Agenda

30 mrt 2023

Online conferentie Waardegedreven financiering

We nodigen je met veel genoegen uit voor onze afsluitende online conferentie op donderdagmiddag 30 maart van 17.00 tot 18.30 uur. Kijk hier voor meer informatie en het programma. 

Dit is de directe link voor deelname.

09 mei 2023

Verdiepingssessie Groeimodel Gegevensset

Op dinsdag 9 mei om 17.00 uur organiseren we een online Verdiepingssessie over het Groeimodel Gegevensset. Kijk hier voor meer informatie over het programma en meld je aan! 

Meer informatie?
© 2023 Regionale Oncologienetwerken
Deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Klik hier om *|EMAIL|* af te melden.