Nieuwsbrief | april 2020

Oncologienetwerken

Oncologienetwerken in tijden van corona

De zorg staat op haar kop als gevolg van de COVID-19-pandemie. Ook de projecten van Naar regionale oncologienetwerken ondervinden hiervan uiteraard gevolgen. Evengoed wordt er hard doorgewerkt. En we zien versnelling op verschillende fronten waar wij al veel werk verricht hebben, bijvoorbeeld als het gaat om standaardisering van gegevens en digitale uitwisseling.

Gegevenssets oncologie

Vijf vragen over de Proeftuin Gegevensset pancreas

Uniforme, gestandaardiseerde verslaglegging en basisregistratie voor patiënten met alvleesklierkanker. Dat is het doel van de Proeftuin Gegevensset pancreas. Optimaliseren van de kwaliteit van registraties hoort daar ook bij. Tara Mackay en Anouk Latenstein geven leiding aan dit project in de regio Noord-Holland/Flevoland.

Waardegedreven financiering

Proeftuin multipel myeloom

Vijf Nederlandse ziekenhuizen werken al langere tijd samen aan het stapsgewijs verhogen van de kwaliteit van zorg voor patiënten met multipel myeloom. Dat doen ze door het meten én delen van klinische uitkomsten en patiëntervaringen. In het programma Naar regionale oncologienetwerken gaat dit samenwerkingsverband nu kijken of kwaliteit en doelmatigheid in één meetmodel kunnen worden samengebracht.

Passend behandelplan

“Online expertpanel is nu onderdeel van het transmurale zorgpad”

Projectleiders Tessa Hellingman en Stijn van Roessel hebben per 1 april Amsterdam UMC en het programma Regionale Oncologienetwerken verlaten. Zij stonden onder meer aan de wieg van de online expertpanels. Inmiddels werken ze allebei nu in de patiëntenzorg.

Oncologienetwerken

Volg het nieuws ook op LindkedIn!

Het programma Regionale Oncologienetwerken heeft een eigen LinkedIn-pagina. Interessant voor iedereen die zich betrokken voelt bij samenwerking in de oncologie. Klik hier en volg onze pagina. Hoe meer we dit doen met z'n allen, hoe meer impact we kunnen maken. 

Meer informatie?
© 2022 Regionale Oncologienetwerken
Deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Klik hier om *|EMAIL|* af te melden.