Nieuwsbrief | September 2021

Digitale uitwisseling

Van stapels papier naar één druk op de knop

Het Martini Ziekenhuis en het UMCG wisselen naast radiologiebeelden nu ook patiëntsamenvattingen met elkaar uit via de digitale snelweg XDS NN. Voor de medewerkers van de medische administratie van het Martini betekent dat een hele verbetering. Van stapels papier naar één druk op de knop: ‘Wij zijn hier superenthousiast over.’

Oncologienetwerken

Vijf vragen aan Stefan Sleijfer

Hoogleraar Stefan Sleijfer is de nieuwe vicevoorzitter en decaan van het Erasmus MC en verlaat de stuurgroep van Regionale oncologienetwerken. Een mooi moment voor reflectie. “Er is ongelooflijk veel gebeurd als je het vergelijkt met de situatie van een paar jaar terug, maar we moeten nu wel gaan versnellen.”

Waardegedreven financiering

Kosten in de kijker

Waardegedreven financiering is een van onze grote thema’s. Themamanager Ineke Middelveldt schreef mee aan een belangwekkend advies met aanbevelingen over waardegedreven zorg met uitkomsten én kosten van het Linnean Initiatief. Op 30 september neemt Ineke deel aan een online paneldiscussie over dit onderwerp onder leiding van Kees Ahaus. Kijken dus!

Passend behandelplan

Blauwdruk optimaal mdo trekt aandacht van SONCOS

Carla Smits, projectleider binnen ons programma en Marcel Verheij, voorzitter van het platform Oncologie-SONCOS vertellen in Oncologie-up-to-date over de vliegende vaart van het blauwdrukproject om mdo's te verbeteren.

Waardegedreven financiering

Proeftuinen Waardegedreven financiering: de stand van zaken

Hoe komen we in een oncologienetwerk tot de beste kwaliteit van zorg tegen aanvaardbare (maatschappelijke) kosten? Wij werken daaraan in zeven proeftuinen. In vier van die proeftuinen ontwikkelen we meetmodellen voor kwaliteit in relatie tot kosten. Drie andere proeftuinen draaien om het uitdenken van innovatieve contractering voor waardegedreven zorg in netwerken.

Oncologienetwerken

Magazine over samenwerking oncologisch netwerk Zuidoost-Nederland

Een rijk gevuld magazine ter gelegenheid van de ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst Oncologische Netwerkzorg Zuid-Oost Nederland. Lees de patiëntverhalen en ervaringen van collega's uit het Zuiden die vooruit lopen als het gaat om samenwerken in de oncologie.

Agenda

30 sep 2021

Linnéan bijeenkomst over kosten als element van waardegedreven zorg

Waardegedreven zorg gaat over uitkomsten maar óók over kosten – om precies te zijn over een goede balans tussen die twee. Dat kostenaspect, waar wij ons binnen het thema Waardegedreven expliciet op richten, blijft in projecten en initiatieven elders vaak onderbelicht. Wij schreven mee aan een publicatie van Linnéan over dit onderwerp.

Op 30 september van 19.00 tot 21.00 uur houdt Linnéan een webcast rond deze publicatie. Aanmelden via de link hieronder.

Online

05 okt 2021

Verdiepingssessie Samen beslissen voor een passend behandelplan

Parallel aan de landelijke campagne Samen Beslissen, gaat deze Verdiepingssessie over het belang van noodzakelijke informatie voor een passend behandelplan. Meer informatie en aanmelden voor deze Verdiepingssessie.

online

Meer informatie?
© 2022 Regionale Oncologienetwerken
Deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Klik hier om *|EMAIL|* af te melden.