Nieuwsbrief | Juni 2022

Passend behandelplan

Betere zorg door echelonnering mdo

Hoe bepaal je welke patiënt in welk multidisciplinair overleg moet worden besproken? Daarvoor heb je heldere criteria en goede afspraken nodig. Het EMBRAZE Kankernetwerk maakte een plan van aanpak om patiënten met blaaskanker in te delen in het voor hen best passende echelon.

Oncologienetwerken

Prestigieus keurmerk voor kankerinstituten MUMC+ en UMCG

De kankerinstituten van het UMCG en van het MUMC+ ontvingen vorige week beide de OECI-accreditatie als Comprehensive Cancer Centre. Ze kregen het prestigieuze keurmerk tijdens de jaarlijkse bijeenkomst van de Europese vereniging van oncologienetwerken in Valencia.

Digitale uitwisseling

"Je moet van elkaar leren"

Digitaal zorginformatie uitwisselen vergt meer dan ICT; een glanzende infrastructuur en state-of-the-art techniek zijn niet genoeg. Zorgverleners, ICT en leveranciers moeten samenwerken om digitale uitwisseling van de grond krijgen. Dat betekent luisteren en van elkaar leren: waar lopen zorgverleners tegenaan in het epd? Wat is nodig om dit op te lossen? En hoe gaan we dat doen? "Uiteindelijk willen we allemaal hetzelfde: digitale gegevensuitwisseling voor elkaar krijgen."

Passend behandelplan

Tandje bijzetten!

Het programma Naar regionale oncologienetwerken is ver gekomen de afgelopen jaren! Verder dan we hadden durven hopen. Tegelijkertijd is er nog veel werk te verzetten. ‘De komende tijd zullen we een extra tandje bijzetten om nog meer impact te maken en om onze resultaten te verankeren’, aldus programmaleider Hans Nijman.

Oncologienetwerken

Voorwaarden voor trefzekere netwerkzorg

Wat hebben we nodig voor trefzekere oncologische zorg in netwerken? Eenheid van taal natuurlijk, met heldere afspraken over wat we minimaal vastleggen in het epd. Bekostiging die uitgaat van samenwerking in plaats van onderlinge strijd om de omzet in het netwerk. En misschien wel de belangrijkste: een werkende infrastructuur voor het goed en veilig uitwisselen van zorginformatie over de muren heen.

Oncologienetwerken

Interview Hans Nijman in Zorgvisie

Volgens programmaleider Hans Nijman is het hoog tijd om de netwerkvorming te versnellen en te versterken. Dit zegt hij in een recent interview in Zorgvisie.

Agenda

13 okt 2022

Citrienfonds Impactfestival

Op 13 oktober 2022 organiseert het Citrienfonds een Impactfestival in Amersfoort. Minister Kuipers heeft zijn komst inmiddels bevestigd, heb jij je al aangemeld? Inschrijven kan hier. 

Prodentfabriek Amersfoort

Meer informatie?
© 2023 Regionale Oncologienetwerken
Deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Klik hier om *|EMAIL|* af te melden.