Nieuwsbrief | december 2020

Oncologienetwerken

Fijne feestdagen!

Namens het programmateam van Regionale oncologienetwerken wensen we iedereen hele mooie feestdagen en een in alle opzichten goed en gezond nieuwjaar. 

Louwke, Theone & Annelies 

Waardegedreven financiering

Netwerkfinanciering in de zorg is urgente kwestie

Netwerkfinanciering in de zorg staat vol in de schijnwerpers, net als bekostiging die prikkelt tot het leveren van kwaliteit in plaats van het draaien van productie. Het Citrienprogramma Regionale oncologienetwerken hield eind november een levendige conferentie over waardegedreven financiering van de zorg in netwerken. Want die is dringend nodig om iedere patiënt met kanker een passende behandeling te kunnen bieden.

Digitale uitwisseling

Mdo-portaal: samen sneller tot beste behandeladvies komen

Met zorgprofessionals van verschillende disciplines en uit verschillende ziekenhuizen tegelijkertijd patiënten bespreken: dat vereist een gestructureerde aanpak én een goed geoliede digitale gegevensuitwisseling. In de regio Midden-Nederland wordt het regionaal multidisciplinair overleg voor uro-oncologie ondersteund door een digitaal mdo-portaal. Hoe bevalt dat?

Oncologienetwerken

Groen licht voor 2021

De beoordelingscommissie van ZonMw gaf Regionale oncologienetwerken op woensdag 18 november groen licht voor 2021. Dat deed de commissie na een mooie site visit, waarin de themamanagers onze projecten en resultaten over het afgelopen jaar presenteerden. Programmaleider Hans Nijman schetste het vergezicht: hoe we de komende twee jaar onze resultaten willen integreren en in de regio’s implementeren om de oncologische zorg écht beter te maken.

Gegevenssets oncologie

Verdiepingssessies over proeftuin Gegevensset glioom

Uitwisselen en hergebruik van zorginformatie, daar draait het om in de fonkelnieuwe serie Verdiepingssessies van het Citrienprogramma Registratie aan de bron. Onze gezamenlijke proeftuin Gegevensset glioom stond op 11 december centraal. Lana Aziz, in haar dubbelrol van adviseur bij Registratie aan de bron en projectleider bij het thema Gegevenssets oncologie, leidde deze eerste Verdiepingssessie.

Passend behandelplan

Digitaal werkbezoek aan Noord-Nederland

De werkgroep Passend behandelplan ging onlangs op ‘bezoek’ bij het UMCG. Tijdens dit digitale werkbezoek presenteerden Citrien-projectleiders de belangrijkste projecten in Noord-Nederland. Het werd een waardevolle middag met volop gelegenheid voor het uitwisselen van ervaringen.

Agenda

20 jan 2021

Nieuwe editie: Online Verdiepingssessie Het Uitwisselingsmodel

Het uitwisselen van zorginformatie is een complex proces. Het team van Registratie aan de bron heeft dit proces in kaart gebracht en beschreven in een algemeen model met acht stappen: Het Uitwisselingsmodel. Het model helpt om op een gestructureerde manier in kaart te brengen wat er komt kijken bij het uitwisselen van gegevens op basis van zibs. Adviseur Gé Klein Wolterink legt in deze compacte online sessie uit hoe het model werkt en hoe je dit het beste in je eigen omgeving kunt toepassen. 

online

Agenda

22 apr 2021

Citrien Meet & Greet

Landelijke bijeenkomst van het Citrienfonds voor betrokkenen van de Citrienprogramma's. Online bijeenkomst, op uitnodiging.

online

Meer informatie?
© 2022 Regionale Oncologienetwerken
Deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Klik hier om *|EMAIL|* af te melden.