Nieuwsbrief | december 2019

Passend behandelplan

Mooi voorbeeld: hoofd-halsoncologie in Nijmegen

Het team van Passend behandelplan bracht onlangs een werkbezoek aan Radboudumc. Op uitnodiging van programmamanager Centrum voor Oncologie en linking pin Carla Smits mocht men een kijkje nemen achter de schermen van het mdo voor hoofd-halsoncologie. Dit mdo is het paradepaard binnen het Nijmeegse ziekenhuis als het gaat om efficiënte samenwerking binnen een oncologienetwerk.

Oncologienetwerken

Goed nieuws uit Den Haag!

Op 21 november jl. vond de eerste 'site visit' plaats, de jaarlijkse beoordeling door ZonMw waar de financiering voor het komende jaar vanaf hangt. Het programmateam en de themamanagers waren die dag afgereisd naar Den Haag en kregen direct na afloop groen licht. Voorzitter Rien Meijerink van de beoordelingscommissie van ZonMw: "De commissie ziet dat er voortgang is. Ga zo door!"

Passend behandelplan

Internationaal podium voor triagepanel

Eind oktober hebben Babs Zonderhuis, Tessa Hellingman en Merijn de Swart namens Amsterdam UMC locatie VUmc op het internationale podium van ISQua in Zuid-Afrika een presentatie over het triagepanel neuro-oncologie mogen geven. Het triagepanel is een voortvloeisel van het binnen de eerste Citrien-periode opgezette expertpanel colorectale levermetastasen.

Oncologienetwerken

Eerste minidocu in première

Het programma Regionale oncologienetwerken had op 21 november jl. tijdens de site visit een leuke primeur met de eerste Citrien-minidocumentaire. Het filmpje is te bekijken op ons YouTubekanaal.

Passend behandelplan

Informatieuitwisseling ziekenhuis-eerste lijn

Huisartsen missen vaak belangrijke medische informatie die van belang is om goed mee te kunnen denken met hun patiënt met kanker. Welke behandelopties zijn er, is er nog genezing mogelijk, wat zijn de voor- en nadelen van de verschillende opties? Medio 2019 is daarom het project Informatie Uitwisseling Ziekenhuis Eerste Lijn (INFUZE) van start gegaan. Wilt u meer informatie over dit project, of wilt u meepraten over hoe de informatieuitwisseling geoptimaliseerd kan worden? Stuur dan een bericht naar Vera Hanewinkel (v.c.hanewinkel@umcg.nl). 

Oncologienetwerken

We wensen iedereen hele fijne feestdagen en een gezond en succesvol 2020!

Agenda

27 feb 2020

Regionale netwerkbijeenkomst regio Noord-Holland & Flevoland

Tijdens deze bijeenkomst zullen enkele best practices gepresenteerd worden uit de oncologische netwerkzorg vanuit de eigen regio. Daarnaast is er ruimte voor discussie over de verdere ontwikkeling van het netwerk in onze regio en kan er onder het genot van een hapje en drankje bijgepraat worden met collega’s en andere geïnteresseerden. De bijeenkomst begint om 18.00 uur. 

Aanmelden kan via een e-mail aan c.c.kooter@amsterdamumc.nl

Amsterdam UMC locatie VUmc /Locatie: O|2 Labgebouw, De Boelelaan 1108, 1081 HZ Amsterdam

Meer informatie?
© 2022 Regionale Oncologienetwerken
Deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Klik hier om *|EMAIL|* af te melden.