Nieuwsbrief | november 2020

Oncologienetwerken

Regio’s in kaart gebracht

Trefzekere oncologische zorg voor iedere patiënt met kanker, vanuit goed georganiseerde regionale oncologienetwerken. Aan die missie werkt het programma Regionale oncologienetwerken met tientallen proeftuinen en projecten. Inmiddels zijn we bijna twee jaar op weg en staan we voor de hamvraag: hoe gaan we al onze (toekomstige) resultaten concreet in de praktijk samenbrengen? De nieuwe regiopagina’s helpen daarbij.

Gegevenssets oncologie

TNM-zib staat klaar voor gebruik

De zorginformatiebouwsteen (zib) voor de TNM-classificatie is klaar om geïmplementeerd te worden in de epd-systemen van ziekenhuizen. Met deze belangrijke zib kunnen zorgprofessionals informatie over het stadium van de kanker gestructureerd aan de bron vastleggen en met elkaar uitwisselen. Tevens is hergebruik voor onder meer wetenschappelijk onderzoek en kwaliteitsverbetering mogelijk, wat de registratielast kan verminderen.

Passend behandelplan

Sneak preview

Het thema Passend behandelplan staat vol in de schijnwerpers tijdens onze jaarlijkse 'site visit' door ZonMw op 18 november. We nemen de beoordelingscommissie mee in hoe we werken aan trefzekere oncologische zorg, onder meer door in te zetten op een passend behandelplan. Over dat onderwerp maakten we ook een mini-docu: 'Een passend behandelplan voor iedere patiënt met kanker'. Deze korte en krachtige documentaire is vanaf nu te zien op ons Youtube-kanaal.

Digitale uitwisseling

Gloednieuw kennisplatform gereed

Een plek waar mensen elkaar snel kunnen vinden om kennis te delen en discussies te voeren over digitale gegevensuitwisseling: dat is het gloednieuwe Kennisplatform Digitale uitwisseling. Iedereen die geïnteresseerd is in het onderwerp is van harte uitgenodigd om zich te registreren als lid.

Oncologienetwerken

Het Uitwisselingsmodel in drie minuten

Het Uitwisselingsmodel van het programma Registratie aan de bron, is een hulpmiddel voor iedereen die aan de slag gaat met de implementatie van zibs of de BgZ. Want in de praktijk blijkt implementatie nog niet zo eenvoudig. Daarom is er nu ook een verhelderende animatie. In drie minuten wordt uitgelegd hoe het Uitwisselingsmodel kan helpen om structuur te brengen in de diverse stappen van implementatie én met elkaar het gesprek hierover te voeren.

Agenda

26 nov 2020

Digitaal werkbezoek UMCG

Dit werkbezoek staat in het teken van de voorbereiding op de periode 2021-2022 en integrale implementatie van het model Passend behandelplan. Heeft u geen uitnodiging ontvangen en wel interesse? Stuur dan een e-mail naar info@oncologienetwerken.nl

online

22 apr 2021

Citrien Meet & Greet

Landelijke bijeenkomst van het Citrienfonds voor betrokkenen van de Citrienprogramma's. Online bijeenkomst, op uitnodiging.

online

Meer informatie?
© 2022 Regionale Oncologienetwerken
Deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Klik hier om *|EMAIL|* af te melden.