Nieuwsbrief | september 2019

Digitale uitwisseling

Vijf vragen aan Laurens de Groot, themamanager Digitale uitwisseling

Laurens werkt met zijn thema aan de digitale verbinding van ziekenhuizen in regionale oncologienetwerken. Hij is ervan overtuigd dat de patiënt daarmee over vijf jaar beter en sneller wordt geholpen.

Oncologienetwerken

Internationale publicatie

Ons project Moleculaire Tumor Boards heeft recent geleid tot een publicatie in een gerenommeerd internationaal tijdschrift, het British Journal of Cancer. Lees het artikel via de link hieronder.

Passend behandelplan

Maak kennis met Fabrizia!

Fabrizia Ketelaars (MUMC/linking pin regio ONCOZON) is de nieuwe themamanager van Passend behandelplan. Samen met werkgroepleden Floor van Nuenen (UMCG), Lieke Welling (LUMC), Martijn van Oijen (Amsterdam UMC) en Milan Kos (Amsterdam UMC) is ook zij voortvarend van slag gegaan in de nieuwe programmaperiode. Binnenkort in deze nieuwsbrief een uitgebreide kennismaking met Fabrizia en een update van de projecten binnen het thema Passend behandelplan.

Fabrizia Ketelaars is bereikbaar via F.ketelaars@mumc.nl en telefoon 043 - 387 4931  

Oncologienetwerken

Volg ons via LinkedIn

Het programma Regionale Oncologienetwerken heeft nu ook een eigen LinkedIn-pagina. Interessant voor iedereen die zich betrokken voelt bij samenwerking in de oncologie. Klik hier en zet de pagina in uw favorieten! En lees dan gelijk het actuele bericht van de FMS over het feit dat gebrekkige digitale uitwisseling een bedreiging vormt voor de patiëntveiligheid. Of scroll door naar het mooie gesprek met Femmy Meenhorst, projectleider regionaal oncologienetwerk Zuidwest- Nederland en Linetta Koppert, oncologisch chirurg en projectleider Academisch Borstkankercentrum Erasmus MC over de nut en noodzaak van waardegedreven zorg bij borstkanker. 

Deel uw nieuws
Heeft u zelf een interessant artikel of bericht waarvan u denkt, ‘dat zou iedereen moeten lezen’, stuur dan een bericht naar Louwke@oncologienetwerken.nl of Annelies@oncologienetwerken.nl.
 

Agenda

18 sep 2019

Landelijke bijeenkomst Oncologienetwerken

Aanstaande woensdag vindt bij de NFU in Utrecht de eerste landelijke bijeenkomst van de nieuwe programmaperiode plaats. Van 10.30 tot 12.30 uur plenair, met opening door programmaleider Hans Nijman en een overzicht van de stand van zaken in de vier thema’s. Na de lunch is er gelegenheid voor de thema's om in petit comité bijeen te komen of om ervaringen bij de andere thema's te beluisteren.

07 okt 2019

Citrienfonds Carrousel

Breng uw project beter over het voetlicht met behulp van framing! Projectleiders, communicatieadviseurs en andere betrokkenen van de Citrienfondsprogramma’s zijn van harte welkom bij deze masterclass. Lees hier meer over de Citrienfonds Carrousel. Aanmelden kan via een mailtje naar info@nfu.nl

Meer informatie?
© 2022 Regionale Oncologienetwerken
Deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Klik hier om *|EMAIL|* af te melden.