Nieuwsbrief | mei 2021

Passend behandelplan

Integraal implementeren van een passend behandelplan

In elke regio van Nederland gaan we voor ten minste één tumorsoort alle elementen van het model Passend behandelplan implementeren. Voorjaar 2023 moet dat klaar zijn.

Digitale uitwisseling

Hoe kies je een mdo-portaal?

Oncologienetwerken bespreken een deel van hun patiënten in een regionaal mdo, een overleg van zorgprofessionals uit verschillende ziekenhuizen en van verschillende disciplines. Een digitaal mdo-portaal ondersteunt dit ingewikkelde proces. Hoe kies je het juiste portaal voor jouw netwerk? Tijdens de Verdiepingssessie van 21 juni gingen we hier dieper op in.

Waardegedreven financiering

Proeftuin maag- slokdarm stap dichter bij meetmodel

We ontwikkelen een meetmodel voor kwaliteit in relatie tot kosten van de zorg voor patiënten met maagkanker en patiënten met slokdarmkanker. Dat doen we in de proeftuin Waardegedreven zorg in netwerken - maag-slokdarm. De twee ziekenhuizen die in deze proeftuin samenwerken, selecteerden onlangs de meest relevante kwaliteitsindicatoren voor dit model.

Passend behandelplan

Met PROMs naar een passend behandelplan

PROMs geven inzicht in hoe een patiënt zich voelt en welke doelen en voorkeuren hij heeft. Die informatie helpt de zorgprofessional om samen met de patiënt tot een passend behandelplan te komen. Hoe werkt dat in de praktijk, hoe implementeer je het en wat heb je daarvoor nodig? Dinsdag 25 mei houden we een Verdiepingssessie over PROMs in relatie tot Passend behandelplan.

Gegevenssets oncologie

Nieuws uit de proeftuin Gegevensset Palliatieve Oncologische Zorg

De Gegevensset Palliatieve Oncologische Zorg is al enige tijd klaar en we implementeren nu onderdelen van de set in de regio Zuidwest-Nederland. Tegelijkertijd wordt een deel van de gegevensset ingezet voor de Leidraad Proactieve Zorgplanning voor covidpatiënten. Bijzondere bijvangst, vindt projectleider Wendy Oldenmenger: “We bewegen mee met de actualiteit.”

Oncologienetwerken

Doe mee aan de Verdiepingsessies!

De Citrienfondsprogramma Regionale oncologienetwerken en Registratie aan de bron beschikken inmiddels over een schat aan ervaring, kennis en bruikbare voorbeelden. Deze kennis wordt gedeeld in een serie online Verdiepingssessies. Check de agenda's van Regionale oncologienetwerken en Registratie aan de bron voor nieuwe data en onderwerpen. Eerdere sessies terugkijken kan ook! 

Agenda

25 mei 2021

Verdiepingssessie PROMs in relatie tot Passend behandelplan

Op dinsdag 25 mei van 17.00 tot 18.00 uur organiseren wij de Verdiepingssessie  PROMs in relatie tot Passend behandelplan 
We beginnen met een uitleg over het model Passend behandelplan. Wat is dat precies en welke rol spelen PROMs hierin? We leggen dit uit aan de hand van een actueel voorbeeld in de borstkankerzorg. Ook vertellen arts Linetta Koppert en haar patiënt over hun ervaringen.
En vervolgens zijn er drie keuzesessies waarin de sprekers vragen van deelnemers beantwoorden.

Bekijk het volledige programma en meld je aan.

03 jun 2021

Verdiepingssessie Registratie aan de bron: Implementatie van gegevenssets

Bij de implementatie van een gegevensset komt behoorlijk wat kijken. Registratie aan de bron werkt daarom samen met IKNL en ons programma aan handvatten om de implementatie van gegevenssets makkelijker te maken. 

In deze Verdiepingssessie van Registratie aan de bron laat men met een praktijkvoorbeeld uit Radboudumc zien hoe je de gegevensset in een tastbare vorm voor kan leggen aan zorgverleners én leveranciers ten behoeve van implementatie. Hierbij wordt ingezoomd op een handig hulpmiddel van IKNL: template formulieren die gekoppeld zijn aan zibs en onderliggende waardelijsten en tegelijkertijd op je scherm als voorbeeld verschijnen. Een waardevolle sessie dus voor iedereen die met implementatie aan de slag gaat! 

Inschrijven kan via deze link 

08 jun t/m 10 jun 2021

Conferentie Uitkomstgerichte Zorg

Op dinsdag 8 en donderdag 10 juni organiseert het programma Uitkomstgerichte Zorg een landelijke online conferentie verdeeld over twee dagen. Werkgroeplid Floor van Nuenen neemt een van de deelsessies voor haar rekening over het Passend behandelplan. Kijk hier voor het volledige programma. 

21 jun 2021

Verdiepingssessie Mdo-portalen

Deze sessie vindt plaats van 17.00 uur tot 18.00 uur.  

Kijk hier voor het volledige programma. 

Meer informatie?
© 2023 Regionale Oncologienetwerken
Deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Klik hier om *|EMAIL|* af te melden.