Je gekozen filters:
Wis alle filters
Darmen

Zorgverlenersportaal UMCG-Ommelander Ziekenhuis rond colon carcinoom in productie

18-10-2017
Het zorgverlenersportaal UMCG – Ommelander Ziekenhuis is eind mei in productie genomen door de eerste groep gebruikers. Via XDS worden patiëntgegevens uit het Ommelander Ziekenhuis Groningen en het UMCG ontsloten ter ondersteuning van de gemeenschappelijke behandeling van patiënten met een colon carcinoom.

Raadplegen gebeurt nu nog naast de reguliere informatiebronnen. Op dit moment worden werkzaamheden verricht om ook de laatste nog ontbrekende datatypen te ontsluiten. Vervolgens kan gestart worden met een pilotperiode die afgesloten wordt een evaluatie.

Maarten de Ruiter, nieuwe projectleider XDS

Tot juni van dit jaar werkte Maarten de Ruiter als projectleider vanuit het Ommelander Ziekenhuis aan dit project. Sinds 1 juli is hij in dienst bij het UMCG en volgt hij Paul Schüren op als projectleider Citrien. Zo leidt hij het project nu in de laatste fase “vanaf de andere kant”. Een unieke kans om vanuit de samenwerking in Citrien een belangrijke stap te zetten in de informatie-uitwisseling ter ondersteuning van de regionale oncologienetwerken.