Je gekozen filters:
Wis alle filters
Digitale uitwisseling

Wat vind jij van digitaleuitwisseling.nl?

07-07-2022
Hoe ervaren gebruikers het Kennisplatform digitaleuitwisseling.nl? Wat waarderen ze en wat kan beter? Met de antwoorden op die vragen hopen we nog beter aan te sluiten op de wensen en behoeften van de community.

Veilige en betrouwbare digitale gegevensuitwisseling voor elkaar krijgen, dat staat in alle regio’s hoog op de agenda. Kennis en ervaring delen en van elkaar leren, over de muren van organisaties, programma’s en regio’s heen, is essentieel om daarmee samen verder te komen. Daarvoor lanceerden wij in 2021 het Kennisplatform digitaleuitwisseling.nl, samen met Registratie aan de bron en Twiin. Inmiddels heeft zich al een behoorlijke community gevormd van mensen die hier het gesprek met elkaar aangaan over allerlei vraagstukken op het gebied van digitale gegevensuitwisseling.

Onderzoek onder gebruikers
Momenteel onderzoeken we of digitaleuitwisseling.nl goed aansluit bij de behoeften van de community en wat we kunnen doen om het platform te versterken. Dat doen we door een aantal mensen uit het veld uitgebreid te bevragen. De uitkomsten van die gesprekken gebruiken we om de content op het platform beter af te stemmen op wat zij nodig hebben.

Samenwerking met Nictiz
“We kijken ook naar andere initiatieven op het gebied van kennisdeling rondom digitale gegevensuitwisseling en zoeken actief samenwerking en afstemming met organisaties zoals Nictiz”, zegt community manager digitaleuitwisseling.nl, Iris van Grunsven. “Nictiz richt zich met het kennisplatform Amigo! specifiek op het aanbieden van kennis en tools over implementaties rondom digitale informatievoorziening in de zorg. Een groot thema hierin is de implementatie van informatiestandaarden, een belangrijk element als je het hebt over digitale uitwisseling. Zij starten binnenkort een onderzoek om te peilen of er behoefte is aan een online community die zich bezighoudt met de implementatie rondom digitale informatievoorziening in de zorg. We zijn heel benieuwd naar de uitkomsten van dat onderzoek, ook daar kunnen wij ons voordeel mee doen.”

 

Nog geen lid van digitaleuitwisseling.nl?
Meld je dan hier aan. 
Heb je opmerkingen of wil je meedenken over digitaleuitwisseling.nl? Je inbreng is zeer welkom! Laat het ons weten met een mailtje aan Iris van Grunsven op Iris@digitaleuitwisseling.nl

Neem ook eens een kijkje op Amigo! en stel je vragen aan het Amigo! team via amigo@nictiz.nl.