Je gekozen filters:
Wis alle filters
passend behandelplan

Voortgang Passend behandelplan

08-03-2022
De regio’s boeken goede voortgang bij het implementeren en integreren van het model Passend behandelplan. Dit pakken ze aan voor één of soms twee tumorsoorten. Het doel: iedere patiënt met die vorm van kanker een passend behandelplan bieden.

“Elke regio kiest z’n eigen route om dit doel te bereiken”, zegt themamanager Fabrizia Ketelaars. “Wat er nodig is verschilt per regio, zelfs per ziekenhuis, dus de projecten verschillen ook. Maar het einddoel is overal hetzelfde: alle elementen van het model Passend behandelplan implementeren en integreren in het desbetreffende zorgpad, zodat iedere patiënt de best passende behandeling krijgt.”

Wat merken patiënten hier van? Misschien wel niet zo veel! Als alles op rolletjes loopt, valt dat immers niet op. In ieder geval zou het zo moeten zijn dat patiënten de zorg uit het netwerk ervaren als een naadloos pakket. Geen hobbels, geen informatie die tussen wal en schip raakt, geen dubbele diagnostiek of opnieuw dezelfde vragen. Patiënten voelen zich in goede handen, ze hoeven zich niet af te vragen of ze wel bij de juiste zorgverlener zitten en ze weten op elk moment wie hun aanspreekpunt in het netwerk is.

“Een passend behandelplan wil zeggen dat de gekozen behandeling past bij de hele persoon”, vult Fabrizia aan. “Het gaat niet alleen om wat er aan medische behandelopties tegen de kanker mogelijk is, maar iemands hele gezondheidstoestand wordt in ogenschouw genomen. En het allerbelangrijkste: er wordt uitdrukkelijk meegewogen welke persoonlijke doelen en voorkeuren een patiënt heeft. Daar hebben patiënt en zorgverlener het over, samen beslissen ze wat op dat moment de meest passende behandeling is.”

Meer weten?
Ga naar oncologienetwerken.nl/regio en kies de regio waar je meer over wilt weten. Daar vind je alle informatie over de gekozen tumorsoort(en) en de poster(s) met het plan van aanpak van de regio.