Je gekozen filters:
Wis alle filters
Proms

Verdiepingssessie 14 december 2021: Uitwisselen BgZ/patiëntsamenvatting met XDS

23-11-2021
Ziekenhuizen in de regio Noord-Nederland wisselen de patiëntsamenvatting uit via het platform XDS NN. Wat zijn hun ervaringen en wat kunnen andere regio’s daarvan leren? Daar gaan we in deze Verdiepingssessie op in.

Noord-Nederland wisselt al jaren radiologiebeelden en -verslagen uit via het regionale platform XDS NN. Nu delen het Martini Ziekenhuis en het UMCG ook de patiëntsamenvatting via XDS - en daar is iedereen blij mee. Vooral medewerkers van de medische administratie en secretariaten zijn laaiend enthousiast. Ook de arts én de patiënt zijn gebaat bij deze snelle, veilige gegevensuitwisseling.
 
Programma
Tijdens het plenaire deel van 30 minuten hoor je alles over de ervaringen die in Noord-Nederland met het Citrienproject Uitwisselen van de BgZ met XDS zijn opgedaan.  Wat zijn de valkuilen? Waar moet je aan denken? Welke tips zijn er voor snelle opschaling? Om een en ander in context te plaatsen geven de sprekers ook een bredere toelichting op de stand van zaken rond digitale uitwisseling in de regio én landelijk.

Het tweede half uur gaan we in interactieve keuzesessies dieper in op hoe je de uitwisseling van de patiëntsamenvatting technisch realiseert, hoe je dit implementeert in je huidige werkproces én natuurlijk hoe zorgverleners dit alles ervaren: wat hebben zij hieraan?

Aanmelden
Wil je weten hoe je in jouw regio aan de slag kunt met het uitwisselen van de patiëntsamenvatting? Of heb je daar misschien al ervaring mee? Dan zien we je graag dinsdag 14 december van 17.00 tot 18.00 uur bij deze Verdiepingssessie. Het complete programma en de aanmeldlink worden zo snel mogelijk gepubliceerd.

 

Meer weten?
Lees ook het artikel over de pilot Uitwisseling van de BgZ op onze site. 

Heb je belangstelling voor dit onderwerp, maar kun je er niet bij zijn? Geen nood! Het plenaire deel van de Verdiepingssessie wordt opgenomen en kan later via onze site worden teruggekeken.