Je gekozen filters:
Wis alle filters
VIPP

Uitwisseling met pgo’s: jouw ervaring is goud waard!

23-11-2022
Werk jij aan de gegevensuitwisseling tussen zorginstellingen en de patiënt via diens persoonlijke gezondheidsomgeving oftewel pgo? Dan is jouw ervaring goud waard. Deel je kennis en je oplossingen op digitaleuitwisseling.nl met collega’s uit het hele land! Je kunt andersom daar ook je vragen of praktische problemen voorleggen.

Een pgo is een app of website die patiënten één omgeving biedt waarin zij hun gezondheidsgegevens van verschillende zorgverleners kunnen verzamelen. Het gaat om informatie die ziekenhuizen, huisartsen en andere zorgaanbieders in hun epd bijhouden. Bij de gegevensuitwisseling tussen zorginstellingen en patiënten zijn veel partijen betrokken die intensief met elkaar samenwerken, van zorgverleners tot epd-leveranciers en pgo-aanbieders. Maak jij ook deel uit van deze community? Deel dan je ervaringen, vragen, oplossingen en good practices op digitaleuitwisseling.nl.  

VIPPtathon
Om de samenwerking tussen alle betrokken partijen een boost te geven en de gegevensuitwisseling tussen zorgaanbieders en patiënten naar een hoger plan te tillen, organiseerde het programma VIPP5 samen met MedMij, VZVZ en Nictiz de zogenaamde VIPPtathon: een testevenement waarbij mensen fysiek bij elkaar kwamen om samen aan technische problemen te werken. “Dat werkte geweldig”, zegt Paul Hoogland, programmamanager van VIPP5. “We zijn die dag een grote stap dichter bij een soepele uitwisseling tussen epd’s en pgo’s gekomen.” Lees meer over de VIPPtathon op digitaleuitwisseling.nl.

Hoogland hoopt dat de levendige discussies van de VIPPtathon online worden voortgezet door de hele community. “Ik ben heel benieuwd naar welke ideeën mensen hebben om deze gegevensuitwisseling nog beter te laten verlopen. Welke ervaringen zijn er met de verschillende pgo’s, bijvoorbeeld? Ik roep iedereen die hiermee bezig is op om zijn of haar input te geven op digitaleuitwisseling.nl. Want samen helpen we de gegevensuitwisseling in de zorg verder.”