Je gekozen filters:
Wis alle filters
Palliatief oncologische zorg

Terugblik op de Regiobijeenkomst Zuidwest

28-12-2017
Op maandagavond 12 oktober jongstleden vond de regiobijeenkomst van het oncologienetwerk Zuidwest plaats in het Maasstad Ziekenhuis.

Robin Peeters, Internist-endocrinoloog Erasmus MC Kanker Instituut en Manuel Castro Cabezas, Internist-endocrinoloog Franciscus Gasthuis & Vlietland trapten de avond af met een nieuw ontwikkelde animatie over hun Schildkliernetwerk. Inmiddels werken tien ziekenhuizen in de regio samen aan excellente zorg rondom patiënten met schildklieraandoeningen waaronder kanker. Klik hier voor de animatie over het Schildkliernetwerk.

Ook de regionale samenwerking op het gebied van leverkanker is volop in ontwikkeling vertelde Maarten Vermaas, oncologisch chirurg uit het IJsselland Ziekenhuis. Aansluitend presenteerde Geert van Hoof van zorgverzekeraar CZ de toekomstvisie op netwerkvorming. Hij gaf aan dat CZ achter de ontwikkeling van regionale netwerken staat. Deze manier van zorg is een positieve ontwikkeling voor hun verzekerden. 

Herman Pieterman, hoofd patiëntenzorg en Radioloog van het Erasmus MC sprak over de uitdagingen rondom de uitrol van XDS. Vanwege de vertraging wordt op korte termijn ingezet op Secure FDP en kan er beeldmateriaal uitgewisseld worden tussen het Erasmus MC en de andere ziekenhuizen. Communicatieadviseur Noesja Hoffschlag presenteerde de opzet van de regionale website oncologienetwerkzuidwest.nl waarop terug te vinden zal zijn welke ziekenhuizen er per tumorsoort samenwerken, wat de ontwikkelingen zijn en welke zorgprofessionals betrokken zijn. Aansluitend gaf projectleider Addy van Hooren informatie over documentbeheer waarmee zorgprofessionals straks eenvoudig (niet openbare) gegevensbestanden met elkaar kunnen delen. Dit besloten systeem zal onder meer gekoppeld worden aan de website. 

De presentaties van deze bijeenkomst kunt u opvragen via ccn@erasmusmc.nl

Still uit de animatie van het Schildkliernetwerk Zuidwest Nederland