Je gekozen filters:
Wis alle filters

Succesvolle start netwerktumorgroep Hepato-, Pancreato- en Biliaire tumoren (NTG HPB)

18-06-2019
Op dinsdag 14 mei vond de eerste bijeenkomst plaats van de NTG HPB binnen Regionaal Oncologienetwerk West. Vijftien specialisten uit de verschillende ziekenhuizen bespraken hoe zij de zorg voor patiënten met levermetastasen, pancreastumoren en distale galwegtumoren kunnen optimaliseren. Multidisciplinair werd gesproken over de werkwijze zoals die tot nu toe gangbaar is.

Voorzitter Bert Bonsing: “Het was goed om de werkwijzen van de verschillende ziekenhuizen en disciplines rondom deze patiëntengroep met elkaar te bespreken. Hierdoor konden ‘best practices’ worden geïdentificeerd en verbeterpunten worden geformuleerd voor de korte en middellange termijn.”

Er is besloten om de Siilo-app te gaan gebruiken om op een veilige, maar laagdrempelige manier over patiënten te kunnen overleggen. De eerste verbeterpunten die worden opgepakt zijn op het gebied van diagnose en verwijzing waarbij ook de logistieke processen kritisch worden bekeken. “De eerste prioriteit is om met ieder ziekenhuis tot afspraken te komen hoe patiënten multidisciplinair besproken kunnen worden”, aldus Bonsing. Daarnaast zullen er protocollen worden afgestemd tussen de betrokken radiologen, pathologen en MDL-artsen. De volgende bijeenkomst vindt plaats op maandag 7 oktober.