(Sub)regionaal oncologie netwerk CONCORD nu officieel
De diagnostiek en behandeling van patiënten met kanker wordt steeds complexer. Daarom is het steeds vaker nodig om nauw samen te werken. Dit kan nodig zijn om de zorg goed op elkaar af te stemmen wanneer patiënten naar een ander ziekenhuis binnen de regio verwezen worden voor een bepaalde behandeling. Ook als patiënten in hun eigen ziekenhuis behandeld worden is het belangrijk dat zij er zeker van zijn dat zij de juiste behandeling krijgen. Hiervoor is het van belang dat de ziekenhuizen op regelmatige basis kennis uitwisselen. Medisch specialisten kunnen binnen een oncologisch netwerk samenwerken in wetenschappelijk onderzoek en er zo aan bijdragen dat de behandelmogelijkheden bij kanker steeds verbeteren.
“Samenwerking is van levensbelang,” zegt Ernst Kuipers, voorzitter Raad van Bestuur van het Erasmus MC. Kuipers: “Een oncologisch netwerk zoals Concord biedt ons de mogelijkheid om nog hechter met elkaar te gaan samenwerken in het belang van goede oncologische patiëntenzorg.”
Concord, de ziekenhuizen in Rotterdam en Dordrecht.
Albert Schweitzer Ziekenhuis, Dordrecht
Franciscus Gasthuis & Vlietland, Rotterdam, Schiedam
Erasmus MC Kankerinstituut, Rotterdam
IJsselland Ziekenhuis, Rotterdam
Ikazia Ziekenhuis, Rotterdam
Maasstad Ziekenhuis, Rotterdam
Rivas Zorggroep (Beatrix Ziekenhuis), Gorinchem
Spijkenisse Medisch Centrum, Spijkenisse
Van Weel-Bethesda Ziekenhuis, Dirksland
Op de foto leden van de Raden van Bestuur en de Oncologiecommissie (vlnr): A.Thijssen (Albert Schweitzer Ziekenhuis), A. Blonk (Rivas Zorggroep /Beatrix Ziekenhuis), M. Davidis (Rivas Zorggroep /Beatrix Ziekenhuis), Y. Sandberg (Maasstad Ziekenhuis) E. Kuipers, (Erasmus Medisch Centrum), J. Drooger, (Ikazia Ziekhuis), P. v.d. Meer (Albert Schweitzer Ziekenhuis), Q van Rossum (Franciscus Gasthuis & Vlietland), M. Tasche (Franciscus Gasthuis & Vlietland). R. Kievit (Ikazia Ziekenhuis), W. Vrijland (Maasstad Ziekenhuis), L. Kerkhofs (IJsselland Ziekenhuis), J. Oosting (IJsselland Ziekenhuis)