Je gekozen filters:
Wis alle filters
WeConnect

Sprint naar betere digitale uitwisseling

27-06-2023
Zuidwest-Nederland geeft de digitale uitwisseling tussen ziekenhuizen een flinke boost onder de noemer WeConnect. Tien ziekenhuizen en een revalidatiecentrum verbeteren de onderlinge uitwisseling en beschikbaarheid van patiëntgegevens om zo te komen tot betere en efficiëntere patiëntenzorg.

De elf instellingen hebben alle een epd van ChipSoft. Zij intensiveren hun bestaande samenwerking met het programma WeConnect. Erik Zwarter, ambassadeur Digitale uitwisseling en werkzaam in het Erasmus MC: 'We begonnen met de zogeheten inzage-module en we vervolgen nu met digitale verwijzingen tussen ziekenhuizen. We werken in de vorm van sprints waarin we ervoor zorgen dat zoveel mogelijk afdelingen van hetzelfde specialisme in verschillende ziekenhuizen gelijktijdig klaargestoomd worden voor digitaal verwijzen via Zorgplatform. Vier van de acht geplande sprints zijn inmiddels ingezet; we verwachten dat eind dit jaar grotendeels alle afdelingen van alle deelnemende ziekenhuizen zijn gestart met WeConnect.’

WeConnect wil ook het Amphia Ziekenhuis, dat Epic als epd heeft, aanhaken bij het digitaal verwijzen. Later volgt het optimaliseren van de beeldbeschikbaarheid in de regio en een onderzoek naar digitale ondersteuning van het regionaal mdo.

Bekijk hier de video over WeConnect