Je gekozen filters:
Wis alle filters
Regio homepage

Regio’s in kaart gebracht

16-11-2020
Trefzekere oncologische zorg voor iedere patiënt met kanker, vanuit goed georganiseerde regionale oncologienetwerken. Aan die missie werkt het programma Regionale oncologienetwerken met tientallen proeftuinen en projecten. Inmiddels zijn we bijna twee jaar op weg en staan we voor de hamvraag: hoe gaan we al onze (toekomstige) resultaten concreet in de praktijk samenbrengen? De nieuwe regiopagina’s helpen daarbij.

De regiopagina’s op oncologienetwerken.nl maken alle ontwikkelingen rond oncologische netwerkvorming per regio zichtbaar. Onze proeftuinen met alle deelnemende ziekenhuizen zijn er te vinden op een interactieve kaart. De actuele verbindingen voor digitale uitwisseling in een regio staan daar eveneens op. Er wordt gelinkt naar de algemene oncologienetwerken voor zover die er in de desbetreffende regio zijn. En we zetten de belangrijkste overige ontwikkelingen en initiatieven op een rijtje.

Beter inzicht 
Hoe helpt dit om de oncologienetwerken verder te brengen? “Onze themamanagers en de linking pins en stuurgroepleden in de regio’s zoeken samen heel enthousiast en actief naar kansen om de resultaten uit al die verschillende proeftuinen meer impact te geven”, zegt Louwke Meinardi, communicatiemanager van Regionale oncologienetwerken. “Welke good practices en modellen kunnen we in een tweede, derde, vierde regio implementeren? En dan liefst ook nog eens integreren met andere resultaten? Dat is een hele puzzel en dan helpt het echt als je zicht hebt op wat er in een bepaalde regio allemaal speelt waar je bij aan kunt haken.”

Klik direct naar de regio van uw keuze via onze homepage.