Je gekozen filters:
Wis alle filters
KWF

Raak!

05-10-2020
Breaking news: KWF Kankerbestrijding heeft een flink bedrag toegekend voor onderzoek naar implementatie van het model Passend behandelplan in oncologienetwerken. Ze gaan onderzoeken wat daar bij komt kijken én wat het oplevert voor de patiënt.

Projectleider Floor van Nuenen gaf samen met Lieke Welling, chirurg-oncoloog bij het LUMC en destijds ook betrokken bij ons programma al in 2017 de eerste aanzet voor deze aanvraag. Na een eerdere afwijzing is het nu raak. “Het doel is om wetenschappelijk bewijs en ervaringen rondom de implementatie te creëren voor het model Passend behandelplan”, zegt Van Nuenen. “KWF onderschrijft hiermee het belang van een passend behandelplan voor iedere patiënt met kanker.” Ook themamanager Fabrizia Ketelaars is bijzonder blij met de toekenning. “Dit bevestigt dat we iets goeds aan het doen zijn”, zegt ze. “We worden gesteund in onze missie en dat is een mooie mijlpaal.” 

Het consortium dat de subsidie kreeg toegekend bestaat uit: dr. Lieke Welling (LUMC), prof. dr. Anne Stiggelbout (LUMC) prof. dr. Trudy van der Weijden (MUMC+), dr. Asiong Jie (Zuyderland), prof. dr. Barbara van Leeuwen (UMCG) en dr. Floor van Nuenen (UMCG/Regionale oncologienetwerken). De betrokken onderzoekers gaan nu eerst een uitgewerkt plan maken voor de besteding van de kleine miljoen euro die ze toegekend hebben gekregen. Het onderzoek zal zich richten op verschillende tumortypen en netwerken en gaat op zijn vroegst najaar 2021 van start.