Je gekozen filters:
Wis alle filters
Waardegedreven zorg (NFU)

Publicatie over kosten in waardegedreven zorg

06-07-2021
Waardegedreven zorg gaat over uitkomsten maar óók over kosten – om precies te zijn over een goede balans tussen die twee. Dat kostenaspect, waar wij ons binnen het thema Waardegedreven expliciet op richten, blijft in projecten en initiatieven elders vaak onderbelicht. Voor het Linnéan Initiatief reden om dit onderwerp eens grondig bij de kop te pakken. Met onze hulp.

Het Linnéan Initiatief is een landelijk en multidisciplinair netwerk rond het thema waardegedreven zorg, waar ook Regionale oncologienetwerken bij is aangehaakt. Binnenkort komt Linnéan met een publicatie over kosten als onderdeel van waardegedreven zorg, met behartigenswaardige inzichten en concrete voorbeelden. Onze themamanager Ineke Middelveldt en Gerdien Regts en Michael Fröhlke, beiden eveneens betrokken bij het thema Waardegedreven financiering, schreven mee aan dit stuk, dat na de zomer uitkomt.

Waardegedreven zorg met uitkomsten én kosten is bedoeld als een gemeenschappelijke kennisbasis voor medische en financiële professionals in een zorginstelling die elk vanuit hun eigen invalshoek te maken hebben met waardegedreven zorg. Zo’n gedeeld uitgangspunt is belangrijk, stelt Linnéan, omdat financieel en medisch management in organisaties veelal gescheiden zijn en de betrokken professionals verschillende achtergronden en competenties hebben.

Op 30 september houdt Linnéan een landelijke bijeenkomst rond dit onderwerp.

Dit wil je misschien ook lezen