Je gekozen filters:
Wis alle filters
proms

PROMs in de spreekkamer

07-03-2022
Projectleider Myrte Gorris en linking pin Martijn van Oijen (beide Amsterdam UMC) hebben hun project PROMs in de spreekkamer afgerond en gepubliceerd op onze website. Een waardevol document voor iedereen die met PROMs wil gaan werken.

PROMs worden steeds belangrijker in de zorg. Enerzijds worden ze gebruikt voor evaluatie van de kwaliteit van zorg, anderzijds worden PROMs ingezet in het kader van wetenschappelijk onderzoek. Ook zijn er steeds meer landelijke projecten die gebruik maken van het uitvragen van PROMs vragenlijsten. Begrijpelijk, want de uitkomsten van de vragenlijsten spelen, in het kader van een passend behandelplan, een steeds belangrijkere rol in het gesprek met de patiënt in de spreekkamer.

Het ideale droomscenario is om de uitkomsten van PROMs te koppelen met het epd. Gorris en Van Oijen hebben in dit kader dan ook flink wat denkwerk verricht als het gaat om het maken van die koppeling. Maar helaas. “Een directe koppeling met een epd is op dit moment in onze regio nog niet mogelijk is”, aldus Van Oijen. “We lopen tegen een serieus tekort aan it-recources aan en mogelijk dat andere netwerken en regio’s hier ook mee te maken hebben. Omdat we de PROMs wel graag als instrument in de spreekkamer willen gaan inzetten, hebben we op een rij gezet wat de ideale stappen zouden moeten zijn. Dat kun je in teruglezen in onze projectrapportage en met dat lijstje kun je bij de it-afdeling van je eigen ziekenhuis aankloppen. De inventarisatie is bruikbaar voor iedereen die op lange termijn een koppeling wil gaan maken met het epd.”

Meer weten?
Bekijk hier de rapportage PROMs in de spreekkamer of stuur een e-mail naar m.gorris@amsterdamumc.nl