Je gekozen filters:
Wis alle filters
Passend behandelplan in de praktijk

Passend Behandelplan in de praktijk

20-12-2018
Hoe organiseren we het oncologienetwerk zo dat elke patiënt de best beschikbare medische behandelopties aangeboden krijgt? Welke informatie is er naast de medisch-technische gegevens nodig om tot trefzekere zorg te komen? Hoe zorgen we dat de patiënt ruimte heeft om mee te beslissen en regie houdt? Het antwoord is een Passend Behandelplan, een concreet resultaat uit de gelijknamige werkgroep zo bleek uit de presentatie van Martijn van Oijen (Amsterdam UMC) tijdens de Citrien-bijeenkomst van 14 november jl.

Een passend behandelplan ontstaat uit de combinatie van drie verschillende invalshoeken: de behandelopties, de gezondheidssituatie en de doelen en voorkeuren van de patiënt. De werkgroep heeft deze drie invalshoeken samengebracht in een model. “Wij willen dat iedere patiënt met kanker in Nederland kan rekenen op een passend behandelplan. Wij streven ernaar dat alle oncologienetwerken de zorg zó organiseren dat zorgprofessionals in samenspraak met de patiënt komen tot een passend behandelplan en op die manier trefzekere zorg leveren”, aldus Martijn van Oijen. 

De werkgroep bestaat uit Wilma Kuijpers (LUMC), Ineke Middelveldt (UMCG), Floor van Nuenen (UMCG, Lieke Welling (LUMC) en Martijn van Oijen (Amsterdam UMC) en geeft tijdens Citrien-bijeenkomsten steevast updates over het project. De aankomende Citrien-periode richt het team zich op verdere ontwikkeling en implementatie. Via de landelijke website www.oncologienetwerken kunt u de ontwikkelingen volgen. 
 
Kijk hier voor meer informatie over het Passend Behandelplan.