Je gekozen filters:
Wis alle filters

Nieuw: video-MDO in alvleesklier-gespecialiseerde centra

29-01-2018
Sinds enkele maanden voert het AMC tweewekelijks een video-MDO met andere in alvleesklier-gespecialiseerde centra. Dit betreft een aanvulling op het reguliere multidisciplinaire overleg van GIOCA.

De videoconferentie biedt deelnemende specialisten de mogelijkheid om complexe (chirurgische) casuïstiek te bespreken, waarvoor de richtlijn tekortschiet. Zo kan eenvoudig en gestructureerd ruggespraak worden gehouden met andere pancreas-centra, hetgeen bijdraagt aan minder praktijkvariatie en de beste zorg voor iedere patiënt, ongeacht het ziekenhuis van diagnose.

Het OLVG Oost (Amsterdam) en het Catharina Ziekenhuis (Eindhoven) nemen standaard deel aan dit overleg. Tevens biedt het AMC op deze wijze de mogelijkheid aan niet in alvleesklier-gespecialiseerde centra om, in plaats van een reguliere aanvraag via het online expertpanel, in te bellen op het video-MDO en de casus mondeling toe te lichten. De pilot is tot dusver erg positief ontvangen in de deelnemende centra, waarbij reeds enkele tientallen patiënten zijn besproken.

Heeft u vragen over het video-MDO, stuur dan een e-mail naar amc@oncologienetwerken.nl