Je gekozen filters:
Wis alle filters
dokter met smartphone

Netwerk-app verovert Nederland

24-11-2021
De ‘Onco NH-FL’-app met informatie voor zorgprofessionals over regionale zorgpaden wordt steeds vaker ingezet. Inmiddels zitten er al drie regionale zorgpaden uit de regio Noord-Holland /Flevoland in de app. Ook oncologienetwerken uit andere regio’s zijn aan de slag met het ontwikkelen van een app voor hun zorgprofessionals.

De GE Netwerkraad Noord-Holland/Flevoland nam het initiatief tot deze app om de samenwerking tussen de zorgprofessionals die bij een bepaald zorgpad betrokken zijn te vergemakkelijken. De app is te vinden in de appstore. Het zorgpad Pancreastumoren was het eerste dat in de app werd opgeleverd. Daarna volgde maag-slokdarm en recentelijk is het regionale zorgpad voor levertumoren toegevoegd. Het volgende zorgpad is al in de maak.

Omdat de app uitsluitend voor zorgverleners bedoeld is, zit de informatie achter een pincode die wordt verstrekt aan betrokkenen bij een bepaald zorgpad. De app bevat informatie over de regionale zorgpaden en een doorzoekbaar telefoonboek met naam, e-mailadres, telefoonnummer en foto van betrokken zorgprofessionals uit de regio. Met één druk op de knop kunnen zij vanaf hun eigen smartphone of tablet contact opnemen met een collega. Handig!

Beschikbaar voor andere regio’s
Het team uit Amsterdam UMC dat bij de ontwikkeling van de app betrokken is, helpt graag andere regio’s van Nederland die er ook mee aan de slag willen. Zuidoost-Nederland (OncoZON) heeft het format al overgenomen en daar is het regionale zorgpad schildklierkanker in ontwikkeling. Oncologienetwerk EMBRAZE staat op het punt van een app publiceren over de eerste netwerkstandaard. Ook de regio’s Noordoost-Nederland en Midden-Nederland hebben interesse.

Meer weten?
Neem contact op met projectleider en arts-onderzoeker Britte ten Haaft. voor meer informatie over het ontwikkelen van een dergelijke app voor gebruik in je eigen regio of oncologienetwerk. 

 

 

Dit wil je misschien ook lezen