Je gekozen filters:
Wis alle filters
Madelon Mok

Maak kennis met Madelon Mok, casemanager OLVG Oost

30-04-2018
Madelon Mok is verpleegkundig specialist en werkt als casemanager Gastro Intestinale Tumoren in OLVG Oost. “Ik begeleid patiënten, vanaf de diagnose, door een vaak complex behandeltraject. Ik werk daarbij nauw samen met verschillende medische specialisten.”

Wat is voor  jou de toegevoegde waarde van het project Regionale Oncologienetwerken? 
“Het project is een mooi initiatief. Ik hoop dat het kan leiden tot kortere lijnen tussen de verschillende regionale ziekenhuizen  zodat alle casemanagers elkaar leren kennen. Mijn collega’s uit het BovenIJ ziekenhuis, Antonie van Leeuwenhoek en het AMC spreek ik bijvoorbeeld bijna wekelijks. Maar dit geldt helaas niet voor de andere regionale ziekenhuizen. Het zou mooi zijn als er daadwerkelijk een netwerk kan ontstaan waarin kennis gedeeld kan worden maar ook vragen gesteld kunnen worden. Een voorbeeld hiervan is het uitrollen van de PROMS, wie doen dit al? Wat zijn de ervaringen? We zouden denk ik veel van elkaar kunnen leren.”

Waarom heb je zelf de keuze gemaakt om in de zorg te gaan werken? 
“In 2011, een jaar na het afronden van mijn HBO-V, maakte ik bijna de keuze om juist niet meer in de zorg te gaan werken. Mijn ervaringen tot dan toe waren niet heel positief. Ik besloot nog één laatste poging te wagen in een stadsziekenhuis, het OLVG. Met het idee na een maand te stoppen omdat het vast niks zou worden. Nu zeven jaar later werk ik hier nog steeds met veel plezier. Ik vind het ontzettend leuk om een afwisselende baan te hebben met patiëntencontact, organisatorisch werk en daarbij de vrijheid  om daar mijn eigen invulling aan te geven.”  

Tot slot, hoe zie jij jouw baan over een aantal jaar? 
Ik ben ontzettend benieuwd of deze functie over tien jaar nog lijkt op de huidige functie. Wellicht dat een deel van de nacontroles dan zijn overgenomen door de huisarts of dat de patiënt hier zelf de regie heeft en alleen nog maar op controles komt wanneer hij een afwijkende uitslag heeft of vragen.