Je gekozen filters:
Wis alle filters
DPGC

Innovatie in online intercollegiaal overleg

02-05-2018
Sinds 1 april maakt het Regionaal Expertpanel Pancreascarcinoom gebruik van het online platform EVOCS® (Fysicon). In geval van twijfel over doorverwijzing bij pancreascarcinoom (bijvoorbeeld bij lokale doorgroei van de tumor), kunnen pancreasexperts uit het AMC (radioloog/chirurg/oncoloog) laagdrempelig geconsulteerd worden middels het expertpanel.

Binnen drie werkdagen wordt een behandeladvies teruggekoppeld aan de verwijzend arts met daarin de reguliere behandelopties (chemotherapie/operatiemogelijkheden) als ook de experimentele behandelopties waar de patiënt mogelijk voor in aanmerking komt. Op deze wijze kan onnodige verwijzing in sommige gevallen voorkomen worden, maar belangrijker nog, kunnen uitbehandelde patiënten alsnog eventueel de optie worden geboden om behandeld te worden in studieverband: dichtbij als het kan, verder weg als het moet.

Eenvoudig en zonder account
Het nieuwe online platform EVOCS® beschikt over de functionaliteit om beeldvorming in combinatie met medische gegevens te uploaden en daarmee eenvoudig casuïstiek te laten beoordelen door specialisten in een ander centrum. Daarnaast heeft Fysicon in enkele ziekenhuizen reeds een zogenaamde PACS-koppeling gerealiseerd, hetgeen het uitwisselen van beeldvorming nog makkelijker maakt. U kunt voortaan ook eenvoudig zonder account (of koppeling) een verwijzing doen via www.dpcg.nl/expertpanel.

Kijk hier voor een korte instructievideo om te zien hoe een expertpanel-aanvraag precies in zijn werk gaat.

Indien u vragen heeft, neem gerust contact op met Stijn van Roessel, arts-onderzoeker in het kader van Regionale Oncologienetwerken (s.vanroessel@amc.nl / 06-13042692).