Je gekozen filters:
Wis alle filters
Den Haag

Goed nieuws uit Den Haag!

16-12-2019
Op 21 november jl. vond de eerste 'site visit' plaats, de jaarlijkse beoordeling door ZonMw waar de financiering voor het komende jaar vanaf hangt. Het programmateam en de themamanagers waren die dag afgereisd naar Den Haag en kregen direct na afloop groen licht. Voorzitter Rien Meijerink van de beoordelingscommissie van ZonMw: "De commissie ziet dat er voortgang is. Ga zo door!"

Bernd Kremer, bijgestaan door Fabrizia Ketelaars, presenteerde met verve OncoZON als voorbeeld van een al ver ontwikkeld oncologienetwerk. Eefje van Kessel (Gegevenssets oncologie), Laurens de Groot (Digitale uitwisseling) en Ineke Middelveldt (Waardegedreven financiering) lieten in een serie enthousiaste presentaties zien hoe er binnen de thema’s gewerkt wordt. De beide (roulerende) voorzitters van de Taskforce Oncologie, Ernst Kuipers (NFU) en Rob Dillman (NVZ), zetten ons verhaal eveneens kracht bij.  
 
Zoek aansluiting 
Uiteraard zijn er ook aandachtspunten. Bijvoorbeeld dat het de commissie opvalt dat de themamanagers over het algemeen veel touwtjes in handen hebben. "Hoe hou je het in de greep en hoe hou je in die complexiteit het einddoel in het vizier, namelijk die brede implementatie in heel Nederland?" Aansluiting bij grote instituten als IKNL en de samenwerking met de Taskforce juicht de commissie toe: "Dat helpt." Ook benadrukten zij het belang van de wetenschappelijke verenigingen als partij waar wij op in moeten zetten.
 
Diezelfde middag zat de Taskforce Oncologie om tafel met minister Bruins om van gedachten te wisselen over goede oncologische zorg en wat daar voor nodig is. Het was een goed gesprek, dat komend voorjaar wordt voortgezet. Programmaleider Hans Nijman tot slot: “We danken jullie allemaal voor het vele werk. Weet dat het gezien en gewaardeerd wordt!”