Je gekozen filters:
Wis alle filters
X-ray

Expertpanel Long-oncologie van start

19-06-2017
Naast het expertpanel CRLM en Hematologie gaat nu ook het expertpanel Long-oncologie van start. Waar de eerste twee panels zich focussen op de regio Noord-Holland, betreft het expertpanel Long-oncologie een landelijke pilot. Het panel dient als adviesorgaan, waarbij de behandeling van 'locally advanced' tumoren en recidief tumoren, bijvoorbeeld na bestraling, aan bod zullen komen.

Longchirurg Chris Dickhoff (VUmc) licht de opzet toe. "Ik vind het expertpanel een prachtig initiatief, zowel het stimuleren van samenwerking binnen de oncologie als de patiënt het allerbeste willen bieden, moedig ik aan. Omdat we deze pilot landelijk willen laten slagen, starten we met het aanvragen van EVOCS gastaccounts voor geïnteresseerde partijen.  Als na een half jaar blijkt dat het expertpanel Long-oncologie succesvol is, onderzoeken we het daadwerkelijk aanschaffen van de software die nodig is voor het uploaden van de beelden in de Cloud."

"Het expertpanel zal voornamelijk een advies uitbrengen over de behandeling van 'pancoast' tumoren en behandeling van tumoren bij terugkerende ziekte, bijvoorbeeld na bestraling (stereotactische radiotherapie). Deze patiëntgroep wordt nu ook al vaak bij ons behandeld, maar met de werking van het expertpanel kunnen we onze collega's nog eerder een advies geven -het streven is binnen 48 uur- en de patiënt eerder uitsluitsel geven over de behandelopties.''