Je gekozen filters:
Wis alle filters
Rapport Gegevensset oncologie

Eerste versie Gegevensset Oncologie Algemeen gepubliceerd!

12-03-2020
De eerste versie van de Gegevensset Oncologie Algemeen is er! De Gegevensset Oncologie Algemeen bevat oncologie-generieke gegevens waarvan de verwachting is dat deze in ieder oncologisch zorgproces klinisch relevant zijn. De set is de basis voor de verdere ontwikkeling van oncologie-specifieke gegevenssets, welke ondermeer in de proeftuinen ontwikkeld gaan worden.

Deze conceptversie is opgebouwd met behulp van de kennis en ervaring uit de regio’s via de linking pins van het programma en de zes verschillende proeftuinen van het thema Gegevenssets oncologie. Het uitgangspunt bij het samenstellen van de Gegevensset Oncologie Algemeen was om de gemene deler te identificeren wat betreft klinisch relevante zorginformatie in de oncologie. De Gegevensset Oncologie Algemeen zal in diezelfde zes proeftuinen worden getest en doorontwikkeld als onderdeel van de specifieke gegevensset voor de betreffende patiëntengroep (vijf verschillende tumorsoorten en palliatieve oncologische zorg).

U kunt het document met de Gegevensset Oncologie Algemeen inclusief uitgebreide toelichting hier bekijken. Binnenkort zal de gegevensset, inclusief SNOMED CT coderingen en een uitwerking van het globale zorgproces aan de hand van de ZiRA ook verschijnen.

Heeft u vragen of wilt u meer informatie, neem dan contact op het projectleider Yoen van der Linden via yoen.vanderlinden@seederdeboer.nl